Namaz kıldıkları camide hırsızlık yaptılar

Namaz kıldıkları camide hırsızlık yaptılar

Ankara'da girdikleri çok sayıdaki caminin ses sistemlerini çalarak satan 7 kişi yakalandı.

Ankara'da girdikleri çok sayıdaki caminin ses sistemlerini çalarak satan 7 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 9 Eylül'den itibaren Ankara'nın çeşitli ilçelerindeki camilerin ses sistemleri çalınmaya başlandı.

İhbarlar üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Çankaya Emniyet Müdürlüğü Sivil Ekipler Amirliği ile yaptıkları ortak çalışmayla Çankaya'daki bir caminin ses sistemini çalan hırsızların, yakındaki bir inşaatta çalışan işçilerden birine, ihtiyaç duyması halinde bu ses sistemlerinden satın alabileceği iş yerinin kartını verdiğini tespit etti.

Polis ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu çalıntı ses sistemlerini satan İsmail T'yi gözaltına aldı.

Camilerin güvenlik kameralarından hırsızları da tespit eden polis ekipleri, zanlıların namaz kılmak için gelmiş gibi davranarak müsait anda camilerin ses sistemlerini çaldıklarını belirledi.

Camide çalışma yapan işçi gibi davranan Bora A. (25), Adem A. (24), Koray T. (27), Çağatay Ö. (20), İbrahim Y. (24) yakalandı. Çalıntı ses sistemlerini sattığı öne sürülen İsmail T. de gözaltına alındı.

Şahısların çaldığı malzemeleri sattığı tespit edilen iş yerlerinde yapılan aramalarda 34 amfi, 25 mikrofon, 3 yaka mikrofonu, 7 ses mikseri ve 3 ses yükseltici ele geçirildi. Sahipleri tespit edilen malzemeler cami görevlilerine teslim edildi.

Toplam 38 camiden hırsızlık yaptıkları belirlenen zanlılar adliyeye sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile