Namus Benim İçin Önemlidir

Namus Benim İçin Önemlidir

2003 Best Model Of Turkey Yarışması'nda Best Smile Güzeli seçilen Şehnaz Özkaya uzun süren bir sunuculuk maratonundan sonra gözünü dizi oyunculuğuna dikti. Gülümsemesiyle bir ödül kazanan Özkaya, 'Gülmek benim işim. Bu nedenle bir komedi ya da sit-com'da yer almayı isterim' diyor.

Best Model yarışmasından gelen bir güzel olarak düzgün çizginizi hep korudunuz. Sizi magazinsel hiçbir olayın içinde de görmedik. Nasıl korudunuz kendinizi?

Kendini doğru lanse edebilirsen, insanlar da çizginize saygıyla yaklaşırlar. Karşıma farklı niyetlerle birçok insan çıktı, fakat ben on adım sonrasını düşünerek hareket ettim her zaman. Ailemle bir yemeğe gittiğim zaman yan masamdan ya da arkamdan birileri benimle ilgili hiçbir kötü şey söyleyemez! Karakter, kişilik, namus benim için çok önemli kavramlar. Kendimden ödün vermedim. Bir iş alacağım diye kimsenin ağzına bakmam. Derler ya 'açlıktan ölse de ağzında kürdanla gezer' işte öyle bir tipim.

- Uzun süredir SHOW TV'de yayınlanan TeknoTrend programını sunuyorsunuz. Sunuculuk dışında yapmayı düşündüğünüz bir şey var mı?
Program iki yıldır devam ediyordu. Şimdi biraz ara verdik ama tekrar devam edecek. Oyunculuk teklifleri var, 'Neden olmasın?' diyorum. Gülmeyi çok sevdiğim için de bir sit-com da oynamayı düşünebilirim.

- İbrahim Tatlıses'in vurulmasından sonra İbo Show'u da sundunuz. Neler hissettiniz?
Bıçak sırtı bir işti. Sonuçta bana emanet edildi ve çok ağır bir sorumluluktu. Dışarıya falso vermemişim ama o kadar kasılmışım ki izlediğimde daha iyi anladım. İbrahim Bey hiçbir işini yarım bırakmayı ve nokta koymayı sevmezdi. Ben de oraya elimden geldiğince iki bölüm olarak bir virgül koydum. İyi sunabilirsem 'kurban keserim' diye adak adamıştım. Sonrasında da gittim kestim.

EN BÜYÜK TERAPİM DOLMA SARMAK
- Her zaman fit bir görünüme sahipsiniz. Formunuzu korumak için ne yapıyorsunuz? Yemekle aranız nasıl?
Suyu çok seviyorum. Strestli anımda hemen havuza gider, saatlerce yüzerim ya da deniz kenarında uzun yürüyüşler yaparım. Hem kendimi deşarj ederim hem de spor yapmış olurum. Yemekle de aram iyidir. İçli köfte, dolma, mumbar gibi zor yemekleri yapmaya bayılıyorum. En büyük terapi de benim için dolma sarmaktır.

- 'Best Smile' ödülünü kazanan biri olarak gülüşünüz ve güzelliğinizi korumak için özel olarak neler yapıyorsunuz?
Temizlik çok önemli... Yüzümün temizliği için her türlü parayı hiç acımadan veriyorum. Tonik yerine gül suyu kullanıyorum. Evde yediğimiz meyvelerin kabuklarını asla atmam. Oturduğum yerde yüzümü bir saat o kabukla ovalarım. Hepsinin vitamini kabuğundadır.

SAYGI YOKSA AŞK OLMAZ
Aşkta önemli olan şeyin kendisi için 'saygı' olduğunu söyleyen Şehnaz Özkaya, 'Karşındaki insana ters ve kaba konuşabiliyorsan, o saygı bitmişse gitmen gerektiği yerdesin demektir. Gitmiyorsan da üzülmeye mahkumsun. O nedenle saygı varsa aşk zaten olur' diyor. Evliliğe sıcak baktığını söyleyen güzel sunucu, 'Çocuk yapmayı da düşünüyorum. Annelik benim için çok kutsal bir şey. Bu özel duyguyu yaşamak isterim' şeklinde konuşuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile