Narin Gibi Kaybolmuslardi Açiklamasi 8 Yil Önce Kaybolan Dursun Kagan Ve 6 Yil Önce Kaybolan Evrim Hala Bulunamadi

Narin Gibi Kaybolmuslardi Açiklamasi 8 Yil Önce Kaybolan Dursun Kagan Ve 6 Yil Önce Kaybolan Evrim Hala Bulunamadi

Diyarbakir’in Baglar ilçesinde 8 yasindaki Narin Güran’in kaybolmasinin üzerinden 7 gün geçmesine ragmen arama çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Bu kayip olayi Tokat’ta yillardir haber alinamayan çocuklar Dursun Kagan Tasçi ve Evrim Atis’i yeniden hatirlatti.

Diyarbakir’in merkez Baglar ilçesi kirsal Tavsantepe Mahallesi’nde 21 Agustos 2024 tarihinde kaybolan 8 yasindaki Narin Güran’i arama çalismalari 7. gününde devam ediyor. Küçük Narin’in bulunmasi için Türkiye seferber olurken akillara Tokat’ta farkli tarihlerde kaybolan iki çocuk geldi. 2015 yilinda Resadiye ilçesinde kaybolan Dursun Kagan Tasçi ve 2018 yilinda Turhal ilçesinde kaybolan Evrim Atis’a ait bir ize rastlanilmadi. Dursun Kagan’dan 3 bin 165, Evrim’den ise 2 bin 242 gündür haber alinamiyor.

“Derede muhtari ararlarken çocuk kemikleri bulunmustu”

25 Nisan 2018 tarihinde Resadiye ilçesi D-100 karayolu Dokuzdolanbaç Köprüsü yakinlarinda meydana gelen kazada, aracinin 20 metre yükseklikten Kelkit Çayi’na yuvarlanmasi sonucu suda kaybolan 2 çocuk babasi muhtar Ayhan Cebe için Ankara’dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri arama çalismasi yapmisti. 2 hafta süren çalisma sonucunda içerisinde çorap ve insan kemigi kalintilarinin bulundugu çocuk ayakkabisinin bulunmasi üzerine kemik parçalarinin 29 Aralik 2015 tarihinde kaybolan 8 yasindaki Dursun Kagan Tasçi ile 10 yasindaki Bayram Erol’a ait olma ihtimali nedeniyle ailelerden kan örnekleri alinmisti. Kemik parçalari ile birlikte DNA testi için aileden alinan kan örnekleri Ankara’ya gönderilmisti. DNA sonucunda kemik kalintilarinin Bayram Erol’a ait oldugu tespit edilmis, Dursun Kagan Tasçi’nin ise izine rastlanilmamisti. Aradan 3 bin 165 gün geçmesine ragmen Tasçi hala bulunamadi.

Evrim’den 6 yil 1 ay ve 18 gündür haber alinamiyor

Ayrica Tokat’in Turhal ilçesine bagli Yenisu köyü yaylasindaki evlerinin önünde oynadigi sirada 10 Temmuz 2018 tarihinde kaybolan 3,5 yasindaki Evrim Atis’i, Ankara’dan gelen ve Resadiye ilçesinde kaybolan Bayram Erol’un kemiklerini bulan özel JAK ekibi aramisti. Iddiaya göre anne Dilek Atis, köye yakin bir noktada yaylaya kurulan çadirda kardesinin yanina biraktigi kizini, kisa bir süre sonra geri döndügünde yerinde bulamamisti. Evrim’in kaybolmasinin ardindan kendi imkânlari ile kizini bulamayan anne ve yakinlari jandarmaya haber vermis, ihbar yapilmasinin ardindan jandarma ve AFAD ekipleri aylarca süren çalismalara ragmen bir bulguya rastlayamadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile