Narlikuyu Boyuninceli Yörüklerinden Asevinde Depremzedelere Ücretsiz Yemek

Narlikuyu Boyuninceli Yörüklerinden Asevinde Depremzedelere Ücretsiz Yemek

Silifke, depremzedelere kucak açmaya devam ediyor. Depremin vurdugu kentlerden İçel’in Silifke ilçesine gelen binlerce kisi, yol güzergahinda günü birlik olarak Narlikuyu Boyuninceli Yörükleri Asevinde misafir ediliyor.

Kahramanmaras merkezli 10 ilde meydana gelen deprem nedeniyle bölgeyi terk eden depremzedelerin yol kenarinda ücretsiz günlük yemek ihtiyacini karsilayan Narlikuyu Boyuninceli Yörükleri Asevi, bugüne kadar toplamda 2 bin kisilik yemegi vatandaslara ulastirdi.

Yol kenarinda ellerinde “Depremzedelere ücretsiz yemek” tabelalari ile yoldan geçen depremzedeleri durduran Narlikuyu Boyuninceli Yörükleri Asevi çalisanlari depremzedelere ücretsiz yemek veriyor.

Narlikuyu Boyuninceli Yörükleri Asevi sorumlusu Veli Avci yaptigi açiklamada, “Biz öyle bir milletiz ki, yeri gelir zor zamanlarda bir parça bazlamanin içine yesil sogani katik eder 5’e böler paylasir yeriz. Biz öyle bir milletiz ki, komsusu aç iken, kendi bogazimizdan bir lokma ekmek geçmez. Biz öyle bir milletiz ki, iyilik yapma adina ayaklarimiza kara sular iner, ayaklarimiz siser gözlerimiz uykusuzluktan kararir ama inatla iyilik adina kosturup dururuz. Biz öyle bir milletiz ki, evimiz yanar, kor komsu yardima kosar, yardimda bulunur, deprem oldugu zaman ise kendi acimizi unutur, depremde ki kardeslerimize elimizde ne varsa göndermeye, yardim etmeye çalisiriz. Biz öyle bir milleti ki, Ademler, Aliler, Mehmetler, Ayseler, Fatmalar birlik olur, kimi sikma yapar, kimi kamyon kamyon yardim toplar yardima kosariz. Biz öyle bir milletiz ki, milletimiz aglarken gözyasini siler, kendi gözyaslarimizi yüregimize gömeriz. Biz öyle bir milletiz ki, gereksiz seylerle belki tartisir, lakin basimiza kötü bir sey gelince hepsini unutur, kucaklasir, iyiligi dalga dalga yayariz. Biz öyle bir milletiz ki, belki evinde, bucaginda bir lokmasi var ise onu gelen geçenle, hatta hiç tanimadigimiz insanlarla paylasiriz. Biz öyle bir milletiz ki, eger gitmeye gücümüz takatimiz, zamanimiz, imkanimiz yok ise, ta uzaklardan destek olur, iyilik adina yardim akitiriz, damla damla, dalga dalga. Biz öyle bir milletiz ki, tanidik tanimadik hiç kimse fark etmez, sofrasini açar, evi açar, misafir eder, karnini doyurur öyle yolcu ederiz. Biz iste böyle güzel, Esi benzeri olmayan bir milletiz. Nereli oldugumuzun, nereli oldugunuzun önemi yok aslinda üç günlük dünyada. Iste bir hastalik geldi, zengin, fakir ayirmadi. Iste bir deprem geldi, kimseye acimadi. Hepimiz biriz. Hepimiz insaniz. Hepimizin kusurlari, hatalari, engelleri vardir, çünkü insaniz. Lakin gün herkesi Bir görme, kardes görme, el ele verme, yardimlasma günüdür. Her zaman söyledigim gibi. Herkes kendine iyilik yapar aslinda iyilik yaparken, karsisindakine degil. Kim ne götürdü ki biz götürelim öbür dünyaya. Ha, götürecegimiz, götüreceginiz çok sey var aslinda. Iyilik gibi, yardim gibi, gönül alma gibi, kucaklayip sarmalama sahip çikma ve bir güzel dua alma gibi... Güzel ülkem, güzel milletim Allah’in izni ile, hep beraber, el ele vererek bu imtihani da hep beraber atlatacagiz. Haydi, gel, bu çorbada, bu iyilikte senin de bir tuzun/katkin olsun... Emek veren, kosusturan, destek gönderen, destek olan herkesten Allah razi olsun. Ölen kardeslerimize Allahtan Rahmet, Yaralilarimiza sifa, kalanlara sabir, saglik, selametler, depremzedelerimize yardim edenlere de güç kuvvet versin Rabbim. Sevi, saygi, hürmet ile” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile