Narlıkuyu Sahilinde Yunus Ölüsü Bulundu

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Narlıkuyu beldesi sahilindeki Akyar koyunda yunus ölüsü bulundu.

Akyar Koyunda balık restaurantı işletmeciliği yapan Cemal Özgider tarafından bulunan yunus ölüsü çevredeki tatilcileri ve vatandaşları da üzdü. Yaklaşık 15 günü aşan bir süre önce öldüğü tahmin edilen, boyu 2 metreyi aşan, dalgalarla kıyıdaki kayalıkların içerisine kadar sürüklenip çürümeye başladığı için çevreye kötü bir koku yaymaya başlayan yunus ölüsü yetkililer gelmeyince Özgider tarafından uzun bir sopayla bulunduğu yerden çıkarıldı.
Restaurant işletmecisi Özgider, ölü yunusu bulunduğu kayalıkların arasından çıkardıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, denizden alışık olmadıkları çok kötü bir koku gelmeye başladığını, baktıklarında ise kıyıya yakın bir yerde kayalıklara sıkışmış bir halde yunus ölüsünü gördüklerini kaydetti.
Yunus ölüsünün dalgalarla birlikte kıyıya doğru sürüklenip kayalıkların arasına kadar geldiğini ifade eden Özgider, durumu yetkililere bildirdiklerini ancak kimse gelmeyince çevreye çok kötü bir koku yayması nedeniyle ölü yunusu bulunduğu yerden uzun sopayla çıkarmak zorunda kaldığını belirtti.
Kayalıklarda sıkıştığı yerden kurtulmasıyla yunus ölüsünün yine dalgalarla birlikte Akyar koyunda gözden kaybolduğunu vurgulayan Özgider, insanlara karşı sıcaklığıyla da bilinen yunusların ölmesinin kendisini çok üzdüğünü söyledi.
Arkadaşlarıyla birlikte Akyar koyunda denize girerken yunus ölüsüyle karşılaşmaktan büyük üzüntü duyduğunu belirten Cemal Özgider'in kızı Gizem Özgider ise şunları söyledi:
"Arkadaşlarımla birlikte denizde özgürce yüzmenin keyfini yaşarken yunus ölüsünü görmek bizi çok üzdü. Bu yunus belki doğanın dengesi gereği ölmüş olabilir ama bu kadar cana yakın deniz canlısının ölmesine üzülmemek mümkün değil."
Yunusların havuzlarda tutsak edilmesinden dolayı da büyük üzüntü duyduğunu anlatan Özgider, havuzlarda tutsak edilip doğal ortamlarından koparılan, bu sebeple kısa sürede yaşamlarını yitiren yunusların da özgür bırakılması gerektiğini söyledi.
Her canlının özgürce yaşamaya hakkı olduğuna dikkat çeken Gizem Özgider, "Nasıl bir insan bir oda içerisinde uzun süre kapalı kalmayı istemeyip özgürce hareket etmek isterse, bütün canlılar da aynı duygu içerisindedir. Bu nedenle her canlı yaşamı boyunca özgür yaşamalıdır" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile