NASA’nın bu hizmetiyle Kepler teleskopu tarafından keşfedilen gezegenlerden müthiş gezegenlerin görüntülerini birçok ışık yılı ötesinden seyredebiliyorsunuz. 360 derece açıyla kan kırmızısı gökleri, kule şeklindeki oluşumları, ikiz güneşlerin oluşturduğu çifte gölgeleri görmeniz de mümkün.
Henüz bir uzay aracının üstüne inmemesine rağmen, Kepler ve Hubble teleskopları tarafından toplanan verilerle bilim adamları bu yabancı dünyalardaki şartları anlamanıza imkan sağlıyor.
NASA’nın uzaya en son yerleştirdiği gezegen avlama özelliğine sahip Transiting Expo Planet İzleme uydusunun (TESS) program bilim adamı Martin Still, Kepler teleskopunun keşfettiği gezegenlerin atmosferlerinin tespitinin imkansız olması sebebiyle NASA ressamları bu bilgileri kullanarak şaşırtıcı görüntüler oluşturduğunu söylüyor. Martin Still “Dolayısıyla bu uzak dünyaların neye benzediği hakkında çok az bilgi sahibiyiz. Fakat bu canlandırmalar bize onların muhtemel görüntülerini hayal etmemize yardım ediyor” dedi.
NASA'dan Uzayda Sanal Gezi Websitesi
NASA, güneş sisteminin ötesindeki dünyalara sanal seyahati gerçekleştirecek yeni bir interaktif websitesi başlattı. Uzayda sanal tur hizmeti sunan programa Exoplanet Seyahat Bürosu ismi verildi. Programı kullananlar Trappist1-d, Kepler-16b ve Kepler 186f gibi gezegenleri 360 derecelik açıyla izleyebiliyor. Gezegenlerin, atmosferli ve atmosfersiz şartlardaki görüntülerini izlemenize imkan sağlıyor.