Nasreddin Hoca Anma Günleri Basladi

Nasreddin Hoca Anma Günleri Basladi

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi tarafindan düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri “Sabahin Seherinde Nasreddin Hoca’dan Esintiler” etkinligi ile basladi.

Aksehir Belediyesi tarafindan Nasreddin Hoca’yi anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca’nin bilge kisiligini, ulemaligini anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanitabilmek amaciyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri; sabah namazi düzenlenen ‘Sabahin Seherinde Nasreddin Hoca’dan Esintiler’ etkinligi ile basladi.

Hasan Pasa Imaret Camisi’ndeki sabah namazi öncesi Ilçe Müftüsü Ahmet Müjdeci tarafindan Nasreddin Hoca’nin dini kisiligi ve ulemaligi hakkinda bilgiler verildi.

Müjdeci, “Aksehir’imizin manevi mimarlarinin basinda Nasreddin Hoca’miz gelir. Vefatinin 738. Yildönümünde kendisini rahmetle minnetle yad ediyoruz. Nasreddin Hoca’miz ülkemizde ve dünyada bir insanin tanidigi bir kisi. Hemen hemen dünyada kendisini tanimayan yok gibi” diye konustu.

Sabah namazinin kilinmasinin ardindan cemaat Nasreddin Hoca Türbesi’ne geçerek toplu halde dua etti. Burada bir konusma yapan Aksehir Belediye Baskani Dr. Salih Akkaya, “Sabahin Seherinde Nasreddin Hoca’dan Esintiler” programina katilan herkese tesekkür ederek 4 gün boyunca sürecek Nasreddin Hoca Anma Günleri programi hakkinda da katilimcilara bilgi verdi. Bu yilki etkinliklerde Milli Egitim Bakanligi isbirligi ile düzenledikleri 6. Ulusal Ilkokullar Arasi Nasreddin Hoca Fikra Canlandirma Yarismasi hakkinda da bilgi veren Baskan Akkaya yarismanin bölge finalleri ile Türkiye Finali’nin Aksehir’de yapilacagini söyledi.

Etkinlikler çerçevesinde Kütahya’da Dumlupinar Üniversitesi’nde konferans verilecegine deginen Baskan Akkaya, Nasreddin Hoca için Mevlid-i Serif okutulacagini söyledi.



Türbe ziyaretinin ardindan katilimcilara Nasreddin Hoca Meydani’ndaki konakta çorba ikrami yapildi. Etkinlige Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, AK Parti Ilçe Baskani Abdurrahman Çardakoglu, Ilçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, bazi kamu kurum ve belediye birim müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile