Nasreddin Hoca'nin Torunlari Ecdadiyla Bulusuyor

Nasreddin Hoca'nin Torunlari Ecdadiyla Bulusuyor

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi tarafindan geçtigimiz yillarda baslatilan ancak pandemi nedeniyle ara verilen “Nasreddin Hoca’nin Torunlari Ecdadiyla Bulusuyor” etkinligi yeniden baslatildi.

Aksehir ilçesindeki liselerin 12. sinif ögrencileri “Nasreddin Hoca’nin Torunlari Ecdadiyla Bulusuyor” etkinligi çerçevesinde otobüslerle Çanakkale’ye gönderildi. Çanakkale’ye gönderilen grup için Aksehir Nasreddin Hoca Meydani’nda bir ugurlama töreni yapildi. 5 otobüsle Çanakkale’ye ugurlanan gruba bir konusma yapan Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, “Bildiginiz gibi 2016 yilindan bu yana Nasreddin Hoca’nin Torunlari Ecdadiyla Bulusuyor projesi çerçevede gençlerimizi Çanakkale’ye gönderiyorduk. Pandemi sebebiyle bu etkinligimize bir süre ara verdik. Bu gün itibariyle tekrar Çanakkale turlarina basliyoruz, 11. Sinif ögrencileri, Aksehirli gençlerimiz insallah Çanakkale’yi görecekler. Okullarimizdaki 12. Sinif ögrencileri bir mezun oluyoruz ama geziye gidemedik demislerdi. Önce 12. Sinif ögrencilerimizden baslayip onlar içinde motive olsun istedik. Dolayisiyla sinavlarinizda hepsine basari diliyorum. Çanakkale bizim için önemli. Bildiginiz gibi ecdadimiz orada tarih yazmis ve Türk tarihinin önemli bir sayfasi. Ecdadimiz tarihe o destansi mücadeleyi altin harflerle naksetmis adeta, onun için tüm Türk gencinin Çanakkale’yi görmesi gerekiyor. Bildiginiz üzere Japonlar gençlerini önce atom bombasinin düstügü yere götürürlermis, sonrada da hizli treni gösterip, yok olmak üzere olan bir ülkeyken bu gün hizli tren üreten bir ülke haline geldik derlermis. Bu sayede gençlerini formatlayip, adeta bir özgüven asiliyorlarmis. Bu anlamda bizim Çanakkale’miz onlarinkinden daha fazla tartismasiz destansi bir yere sahip. Ecdadimiz metrekareye 6 bin merminin düstügü bir mücadele vermis. Bugün burada böyle huzur içerisinde yasayabiliyorsak onlara çok seyler borçluyuz. Ecdadimizin bize bu vatani nasil güzel bir sekilde emanet ettigini, bunun için neler feda etmis olduklarini kendi gözlerinizle görebilmenizi temenni ediyorum. Insallah Cenab-i Mevla kazasiz belasiz ailenize dönmenizi nasip eylesin, hayirli yolculuklar diliyorum” dedi.

Baskan Akkaya’nin konusmasinin ardindan yapilan dua ile 5 otobüslük kafile; ugurlamaya katilan protokol ve vatandaslar tarafinda el sallanarak Çanakkale’ye ugurlandi. Ugurlama törenine; Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, AK Parti Ilçe baskani Abdurrahman Çardakoglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü A. Barbaros Topaloglu, Aksehir Belediyesi Baskan Yardimcisi Ibrahim Öncel, ile ögrencilerin velileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile