NATO Açiklamasi Rusya'ya Karsi Teyakkuzda Kalma Ihtiyaci Konusunda Gürcistan'la Hemfikiriz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Basbakani Irakli Garibasvili ile Rusya'ya karsi teyakkuzda kalma ve gerilimi tirmandirmaktan kaçinma ihtiyaci konusunda hemfikir olduklarini belirtti ancak herhangi bir Rus saldirisinin bedelinin agir olacagini yineledi.

Stoltenberg, Avrupa Birligi ile Dogu Ortakligi Zirvesi için Brüksel'de bulunan Gürcistan Basbakani Irakli Garibasvili ile ortak basin toplantisi düzenledi.

Rusya'nin Karadeniz'deki istikrarsizlastirici faaliyetlerini ele aldiklarini belirten Stoltenberg, "Teyakkuzda kalma ve gerilimi tirmandirmaktan kaçinma ihtiyaci konusunda hemfikiriz. Gelecekteki herhangi bir Rus saldirisinin bedeli agir olacak ve Rusya için ciddi ekonomik ve siyasi sonuçlar doguracaktir." dedi.

Stoltenberg, Rusya'nin Gürcistan ve Ukrayna'nin NATO üyeligine karsi olmasiyla ilgili, "iki aday ülkenin kendi ittifaklarini seçme hakkina sahip olduklarini, Rusya'nin ise bu seçimi dikte etme hakkina sahip olmadigini" söyledi.

"??Deniz destegi, ortak tatbikatlar ve bilgi paylasimi ile Gürcistan'in savunma yeteneklerini güçlendirmek için çalisiyoruz." diyen Stoltenberg, ülkenin son yillarda NATO misyonlarindaki katkilarini övdü.

Garibasvili de mevcut zorlu jeopolitik ortamda, NATO'nun Gürcistan'in toprak bütünlügü ve egemenligine desteginin çok önemli oldugunu belirterek "Savas sartlarinda sinav vermis bir ortak olarak, nihai üyelikle sonuçlanacak is birligini derinlestirmeyi dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile