NATO Genel Sekreteri Rasmussen Açıklama Yaptı

NATO Genel Sekreteri Rasmussen Açıklama Yaptı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Macaristan'dan ülkesine iade edilen Azerbaycanlı subay Ramil Seferov'un affedilmesinin Yukarı Karabağ sorununun çözümüne katkı sağlamayacağını söyledi.

Güney Kafkasya ziyareti kapsamında Ermenistan'a gelen NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rasmussen, Ramil Seferov'un affedilmesinin Yukarı Karabağ sorununun çözümüne katkı sağlamayacağını belirtti.

Söz konusu olayın taraflar arasındaki sorunu daha da derinleştireceğini ifade eden Rasmussen, olayla ilgili görüşünü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le de paylaşacağını bildirdi.

İki ülke arasındaki çatışmanın tekrar başlamasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Rasmussen, ''Tansiyon gerilmemeli, aksine düşürülmelidir. Kafkasya bölgesi ve Ermenistan büyük potansiyele ve kaynaklara sahiptir. NATO Ermenistan'ın etrafında barış ve istikrar inşa etmek için yardım ediyor'' diye konuştu.

Muhabir: Bakü

Yayıncı: İbrahim Uyar
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile