Nato-rusya Konseyi, Afgan Hava Kuvvetleri'ne Desteği Genişletme Kararı Aldı

Nato-rusya Konseyi, Afgan Hava Kuvvetleri'ne Desteği Genişletme Kararı Aldı

NATO Dışişleri Bakanları, Rus mevkidaşı Sergej Lavrov ile Brüksel’de bir araya geldi.

NATO-Rusya Konseyi toplantısında, Moskova’nın Afganistan’a desteğini genişletme kararı çıktı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, ‘‘Bugün Afganistan’da helikopter bakımı için NATO-Rusya Güvenlik Fonu’nun ikinci aşamasını hayata geçirme kararı aldık.’’ sözlerine yer verdi.
NATO ile Rusya’nın işbirliğinin Afganistan ve bölge güvenliğine büyük katkılar sağladığına dikkat çekilen açıklamada, Afganistan Hava Kuvvetlerine ekstra destek sözünün verildiği kaydedildi. Rusya’nın 47 helikopteri bulunan Afganistan’da askeri personele eğitim desteği de verecek. Brüksel’deki toplantıda ayrıca Rusya ile birlikte terörizmle mücadelede yeni bir teknoloji deneneceği ifade edildi. Avrupa başkentlerinden birindeki metro istasyonunda yapılacak test ile kalabalık yerlere düzenlenebilecek muhtemel bir terör saldırısının önüne nasıl geçileceği denenecek.
2002 yılında oluşturulan NATO-Rusya Konseyi, 28 NATO üyesi ülke ile Rusya’dan oluşuyor. Bakanlar, Suriye ve Kuzey Kore dahil olmak üzere diğer bölgesel ve küresel güvenlik konuları ile füze savunma konusunda da görüş alışverişinde bulundu.
Bu arada basın toplantısı düzenleyen Lavrov, ülkesinin NATO ile başta terör olmak üzere birçok konuda işbirliği içinde olduğunu vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile