Navlun Fiyatlari Geriliyor

Deniz ticaret yollarindaki navlun fiyatlari küresel tedarik zinciri sorunlarinin azalmasiyla düsmeye devam ediyor. Küresel ticaretin öncü göstergelerinden olan Baltik Kuru Yük Endeksi Agustos ayinda 965 seviyesine kadar geriledi. Endeks bugün itibariyla bin 600 seviyesinde bulunuyor.

Küresel ekonominin öncü göstergelerinden Baltik Kuru Yük Endeksi yüksek enflasyonun tüketici talebini düsürmesinin ve küresel tedarik zinciri sorunlarinin gevsemesiyle geriledi. Navlun piyasasindaki tasimacilik ücretlerinin göstergesi olarak bilinen Baltik Kuru Yük Endeksi geçtigimiz Ekim ayi basinda 5 bin 650 puan ile 2008’den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulasmasinin ardindan düsüse geçti.

Agustos ayinda 965 puana kadar gerileyen endeks, geride biraktigimiz hafta bin 213 puan olurken bugün itibariyla bin 600 seviyesinde bulunuyor.

Çinden kontenyer maliyeti yari oranda azaldi

Çin’den ABD’nin Bati Kiyilari’na konteyner maliyeti, Ocak 2022’ye göre yüzde 50 düserek 4 bin dolar, Asya’dan Avrupa’ya gönderilen bir konteynerin maliyeti de yüzde 50’den fazla gerileyerek 8 bin dolar seviyesine indi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile