Nazar değen bebeğe hangi dua okunur? Bebekler için Nazar Duası

Nazar değen bebeğe hangi dua okunur? Bebekler için Nazar Duası

Bebeklerin aniden ağlamaya başlaması ile anlaşılan nazardan dualar yardımıyla kurtulmak mümkündür. Çocuğu sebepsiz yere ağlayan ve çeşitli iç sıkıntılar yaşayan ebeveynler tarafından ‘Nazar değen bebeğe hangi dua okunur?’ sorusunun cevabı araştırılıyor. Peki, nazar değen bebeğe hangi dua okunur? Nazar için hangi sureler okunur? Peygamber efendimiz torunları Hasan ve Hüseyin’i nazar ve benzeri olumsuzluklardan korumak için hangi duayı okurdu? İşte bebekler için nazar duası…

Nazar değmesi durumunda gerek maddi gerek manevi önlemlerin alınması son derece önemlidir. Özellikle bebeklerde can sıkan ve sürekli ağlamalarına sebep olan nazardan dualar ile kurtulmak mümkündür. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’de torunları Hasan ve Hüseyin’in nazardan korunması için nazar duaları okumuştur. Peki, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in okuduğu nazar duası nedir? İşte Nazar duasının Arapça ve Türkçe okunuşu

Nazardan korunmak için hangi sureler, dualar okunur?


Nazardan korunmak için aşağıda yer alan dua ve sureleri okuyabilirsiniz.

Nazar değen bebeğe hangi dua okunur? Bebekler için Nazar Duası

Felak ve Nas suresi


Resûlullah’ın (s.a.s.) nazar değmesine karşı Muavvizeteyn (Felâk ve Nâs) sûrelerini okuduğu; ashabına da bunları okumalarını tavsiye ettiği rivayet edilmektedir (Tirmizî, Tıb, 16; İbn Mâce, Tıb, 32)


Bismillâhirrahmânirrahîm

1. Kul eûzü bi-rabbi’l-felak

2. Minşerri ma halak

3. Ve min şerri ğasikın iza vekab

4. Ve min şerrinneffasati fiyl'ukad

5. Ve min şerri hasidin iza hased

Bismillâhirrahmânirrahîm

1. Kul e'ûzü birabbinnâs

2- Melikinnâs

3- İlâhinnâs

4- Min şerrilvesvâsilhannâs

5- Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

6- Minelcinneti vennâs.

Nazara karşı okunacak sureler nelerdir?


Resûlullah'ın (s.a.s.) nazar değmesine karşı Âyete’l-Kürsî ile İhlas ve Muavvizeteyn (Felâk, Nâs) sûrelerini okuduğu; ashabına da bunları okumalarını tavsiye ettiği; bunlardan kurtulmak için ayrıca doğrudan Allah Teâlâ’ya yakardığı rivayet edilmektedir (Buhârî, Tıb, 32, 38; Tirmizî, Tıb 16; İbn Mâce, Tıb 32, 36; Kamil Miras Tecrîd Tercemesi, XII, 90).

Peygamberimizin torunları için okuduğu nazar duası nasıldır?



Tüm bu duaların yanı sıra bebekler için nazar duası arayan kişiler Hz. Muhammed’in torunları Hasan ve Hüseyin’i nazardan korumak için okuduğu duayı okuyabilirler. Peygamberimizin torunları için okuduğu nazar duası aşağıda yer almaktadır.

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّةٍ

(Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh

"Her türlü şeytan ve zehirli hayvanlardan ve bütün kem gözlerden Allah’ın eksiksiz kelimelerine sığınırım." (Buhârî, Ehâdîsu’l-enbiyâ, 10; bkz: İbn Mâce, Tıb, 36).


Ayetel Kürsi


Nazar değen bebeğe hangi dua okunur?’ sorusunun cevabını arayan ebeveynler Ayetel Kürsi okuyabilirler.


Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil ard. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi, ya’lemü mâ beyne eydîhim, vemâ halfehüm, velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî, illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Nazar Duasının Okunuşu Nasıldır?


Ve in yekadullezine keferu le yuzlikuneke bi ebsarihim lemma semiuz zikra ve yekulune innehu le mecnun. Ve ma huve illa zikrun lil alemin.

Nazar Duasının Anlamı Nedir?


Şüphesiz inkar edenler Zikr’i duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. (Senin için) ‘Hiç şüphe yok o bile delidir.’ Diyorlar. Halbuki o (Kur’an), âlemler için ancak bir öğüttür.

Nazar değen bebeğe hangi dua okunur? Bebekler için Nazar Duası

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in torunları için okuduğu dualar bu şekildedir. Bebekler için nazar duası arayan kişiler bu duaları okuyabilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile