Nazilli Belediye Meclisi'nden Mastura Ve Arpaz'a Iliskin Önemli Karar

Nazilli Belediye Meclisi'nden Mastura Ve Arpaz'a Iliskin Önemli Karar

Nazilli Belediyesi Haziran ayi olagan Meclis Toplantisi’nda Mastaura Antik Kenti kazi çalismalari ve Arpaz Köy Konagi restorasyon islerinde personel çalistirilmasina iliskin gündem maddesi oy birligi ile kabul edildi.



Nazilli Belediyesi Haziran 2022 dönemi olagan Meclis Toplantisi, Belediye Baskan Vekili Soner Yelkovan’in baskanliginda gerçeklestirildi.

6 maddenin görüsüldügü toplantida, Mastaura Antik Kenti kazi çalismalarinda ve Arpaz Köy Konagi restorasyon islerinde personel çalistirilmasi maddesi oy birligi ile kabul edildi.

Konuya iliskin açiklama yapan Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Sedat Akkurnaz; “Biz Adnan Menderes Üniversitesi olarak Mastaura Antik Kenti’nde 2 yil boyunca temizlik ve arastirma çalismalari yaptik. Bu yil da Kültür Bakanligi’ndan izinli olarak kazilara baslayacagiz. Mastaura, Nazilli’nin 3 kilometre kuzeyinde yer alan ve hiç arastirilmamis bir yer. Bizler 2020 yilindan itibaren çalismalara basladik. Uydu fotograflari ve dronelarla çalisma yaparken amfi tiyatro dedigimiz bir yapi ortaya çikmaya basladi.

Bu arena yapisi çok nadir çikar. Biz bu yapiyi kesfettikten sonra bakanligimiz ile kamulastirma çalismalarina basladik. Yaklasik 2 milyon liraya kamulastirmalari yapildi. Nazilli Belediyemiz ise 16 dönümlük alanda kamulastirma yapti. Kamulastirma çalismalarinin ardindan bizler de kazi islemlerine basladik. Nazilli Belediyemiz ile bölgede ciddi bir çalisma yürüttük. Popüler turizm ve arkeoloji alanlarinda çok kiymetli bir bölge. Yaptigimiz kesif uluslararasi camia tarafindan yilin kesfi seçildi. Ulusal ve uluslararasi medyada ana haber olarak servis edildi. Bizler tüm meclis üyelerimizin ve Nazilli halkinin bizim çalismalarimiza destek vermelerini istiyoruz. Bizler elimizden gelenin fazlasini yapmaya haziriz” sözlerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile