Nazilli'de 400 Bin Kisiye Hizmet Verecek Olan Anjiyo Merkezi Insaati Basladi

Nazilli'de 400 Bin Kisiye Hizmet Verecek Olan Anjiyo Merkezi Insaati Basladi

Aydin’in Nazilli ilçesinde hizmet veren Nazilli Devlet Hastanesi içerisinde yapimina baslanan Anjiyo Merkezi tamamlandiginda 400 bin vatandasa saglik hizmeti verecek.



Nazilli Devlet Hastanesi’nde hayirseverlerin de katkilariyla hizmet kalitesi her geçen gün artiyor. Nazilli ve çevre ilçelerindeki vatandaslara saglik hizmeti veren hastaneye bagislar sayesinde yeni birimler ve son sistem cihazlar kazandirilmaya da devam ediliyor.

Nazilli Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Engin Tetik, hastaneye getirilecek yeni cihazlarla birlikte yeni yapilacak olan Anjiyo Laboratuvari ve KVC Yogun Bakim Ünitesi müjdesini verdi. Saglik Bakanligi tarafindan Nazilli Devlet Hastanesi’ne kazandirilan 128 kesit tomografi cihazinin kurulumunu da bu ay sonuna kadar tamamlayacaklarini belirten Tetik, böylelikle hastanede 2 tomografi cihazi ile birlikte bölgeye daha genis kapsamli hizmet verebileceklerini dile getirdi. Bashekim Engin Tetik, anjiyo cihazinin en kisa zamanda hastaneye kurulacagini, ultrasonografi cihazinin kurulumu ve kadrodaki artis ile birlikte randevu sürecini kisaltacaklarini, Anjiyo Laboratuvari ve KVC Yogun Bakim Ünitesi’nin de Subat 2022’de faaliyete geçecegini müjdeledi.

“Ugur Sogutma’nin 13 milyon 800 Bin TL’lik bagisi ile yapilacak”

Çalismalari yerinde takip eden Bashekim Tetik yaptigi açiklamada: “Nazilli Devlet Hastanemizde Anjiyo laboratuvari ve KVC yogun bakim yapim isi dün itibariyle basladi.

En yakin zamanda süreci tamamlayip bölgeye anjiyo hizmeti vermek en önemli amacimiz. Bütçesi tamamiyla Ugur Sogutma A.S. tarafindan desteklenen 13 milyon 800 Bin TL’lik bu hizmet için kendilerine çok tesekkür ediyorum. Desteklerinden ötürü basta Saglik Bakanimiz Dr. Fahrettin Koca olmak üzere Milletvekilimiz Bekir Kuvvet Erim’e, Il Saglik Müdürümüz Dr. Osman Açikgöz’e ve tüm devlet büyüklerimize sükranlarimi sunuyorum.”

"Anjiyo Merkezi Subat 2022’de faaliyete geçecek"

Anjiyo Laboratuvari ve KVC Yogun Bakim Ünitesi’nin de Subat 2022’de faaliyete geçecegini de ifade eden Bashekim Tetik: “2013 yilindan bu yana Nazilli Devlet Hastanesi yeni binasinda bölgeye hizmet vermektedir. Binamizda geçen yil yapilan bagislarla beraber yaklasik 81 yogun bakim yatagimiz mevcut. Bagisçilarimizla yaptigimiz görüsmeler sonucunda anjiyo ünitemiz için bütçesi tamamiyla Ugur Sogutma A.S. tarafindan desteklenen 13 milyon 800 Bin TL’lik ünitemizin kurulumuna baslandi. Hemen ardindan kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi ve nitelikli personel atamalari ile bölgede bir anjiyo merkezi kurulmus olacak. 170 bin olan ilçe nüfusu ile birlikte çevre nüfusu da dahil olunca toplamda 400 bin vatandasimiza hizmet verecegiz. Ayriyeten bizim hasta sevklerinin genelde yüzde 50’sinin kalp hastaligi olmasi ile birlikte bu merkezimiz sayesinde merkeze veya bölgelere sevk edilmeden müdahale etme imkanimiz olacak. Bu hastalarin en önemli özelligi hayatta kalmalarini saglamak için hizli müdahale edilmesidir. Bu hastalarimizin kaliteli hayat sürmeleri için elzem bir tedavi. Bu baglamda bu ünitemiz bölge sagligina büyük hizmet saglayacak. Biz bu konuda çok mutluyuz ve emegi geçen devlet büyüklerimize ve çok degerli bagisçilarimiza çok tesekkür ediyoruz. Nazilli için hayirli olmasini diliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile