Nazilli'de Çanakkale’den Esintiler

Nazilli'de Çanakkale’den Esintiler

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde Nazilli Belediyesi Tiyatro Topluluğu ve Nazilli Belediyesi Mehteran Takımının sunduğu ‘Çanakkale’den Esintiler’ adlı program Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen Programa Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkan Haluk Alıcık, Cumhuriyet Baş Savcısı Doğan Kaya, Yazıkent Belediye Başkanı Adem İlkutlu, Belediye Meclis Üyeleri, Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda Şiiristler Mukaddes Yüksel, Abdullah Baldır, Süleyman Gönül, Ekrem Çubukçu, Ahmet Özer ve Konuk Şiirist Başsavcı Doğan Kaya tarafından Çanakkale Destanı, Çanakkale Şehitleri, Bayrak, Mehmetçik, Türk olmak ve şehitleri konu alan şiirler fon müzikleri eşliğinde şiir dinletisi olarak sunulurken izleyenler duygulu anlar yaşadı. Nazilli Belediyesi Mehteran Takımının çaldıkları Türk Marşları ile de coşkulu anların yaşandığı salonda izleyiciler sık sık Türk Bayrağı açarak marşlara eşlik etti. Nazilli Belediyesi Tiyatro Topluluğu ve Nazilli Belediyesi Mehteran Takımının sunduğu Çanakkale’den Esintiler adlı programa Onur Konuğu olarak katılan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ‘Memik Mehmet’ adlı şiir okumasından sonra izleyici tarafından ayakta alkışlandı. Doğan Kaya, Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen programda onur konuğu olarak yer almaktan gurur duyduğunu ve mutlu olduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın sonunda Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Özer’in okuduğu Türküm Türkiye Sevdalısıyım Şiiri ile Mehteranlarına seslendirdiği Türkiye’m parçasına salondaki tüm davetliler bayraklarını açarak eşlik ederken tiyatro ekibinin dramatize oyuncuları da sahnede yer aldılar. Mehteranlarına Hücum Marşıyla sonlanan program bitimimde Nazilli Belediyesi Tiyatro topluluğu Eğitmeni Mukaddes Yüksel, Hatice Çiftçi, Mehteran Ekibi Başı Muzaffer Sözen, Konuk Şiirist Başsavcı Doğan Kaya, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Nazilli Şubesi Başkanı Metin Özden'e programa katkıları ve programın hazırlanmasındaki emek ve katkılarından dolayı çiçek takdim edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile