Nazilli'de Engelliler 1. Atletizm Şenliği

Nazilli'de Engelliler 1. Atletizm Şenliği

Özel Nazilli Evren Özel Eğitim Okulu'nun düzenlediği 'Engelliler 1. Atletizm Şenliği', renkli görüntülere sahne oldu.

"Engelliler 1. Atletizm Şenliği" etkinliği engellilerin engellerinin ortadan kaldırıldığının en güzel örneklerini sergiledi. 10â€"16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Nazilli Şehir Stadyumunda düzenlenen etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk, Nazilli İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, engelliler ve çok sayıda izleyici katıldı.
Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen 'Engelliler 1. Atletizm Şenliği, çok sayıda engelli ve ailesinin katılımı ile İstasyon Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan şenlik kapsamında İstasyon Meydanı'ndan Nazilli Şehir Stadına kadar vatandaşların destek alkışları ile yürüdü. Nazilli Şehir Stadı'nda düzenlenen törende geçildi. Sizlerle birlikte Engel'siz bir gün sloganı ile başlatılan şenlikte açılış konuşmasını Özel Nazilli Evren Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdür Evren Koyuncu yaptı. Koyuncu, "BM'ye bağlı 156 ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanan Engeliler Haftası, engelli insanların kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlamaktadır" dedi.
"Engelsiz bir dünya, engelsiz bir ülke, engelsiz bir şehir, engelsiz bir ilçe" diye sözlerine başlayan Kaymakam Caner Yıldız, Nazilli'de yapılan her projede engellileri düşündüklerini ve onların bu projelerden engelsiz bir şekilde faydalanmalarına dikkat ettiklerini söyledi. Yıldız, "Çünkü engelliler bu toplumun ortak paydası ve yaptığımız bütün hizmetlerde engellileri kucaklayarak, belediyemizle birlikte hizmet etmeye devam ediyoruz. Onları toplumdan soyutlamak yapılabilecek en büyük hatadır. Ülkemizde yaşayan her vatandaşın engellilerin engelsiz bir hayat sürmesine yardımcı olması gerekmektedir. Zaten toplum olarak bu bilinci taşımak engelleri ortadan kaldıracaktır" diye konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise, "Önemli olan engelli olalım veya olmayalım bütün insanların beynindeki engelleri kaldırmış olmaları. Bakış açımızı değiştirmeliyiz. Buradaki engellileri görünce engellerin nasıl ortadan kalkabileceğini görmekteyiz. Engellilere hükümetimizin verdiği desteği en iyi sizler biliyorsunuz. Bizlerden önce engelli vatandaşlarımıza hiçbir destek sağlanmamıştı. En son yapılan Anayasa değişiklik çalışmalarımızın 10. maddesinde de Pozitif ayrımcılık konusunda değişiklik yapılmasını sağlıyoruz. Yapılan düzenleme ile özürlülerimize verilen değeri daha da artıracağız" ifadelerini kullandı.
50â€"100 ve 200 metre koşuları yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları Milletvekili Ahmet Ertürk, Kaymakam Caner Yıldız ve Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan tarafından verildi. Folklor ve dans gösteri ile renklenen Engelliler 1. Atletizm Şenliği, renkli görüntülere de sahne oldu. Nazilli İlköğretim ve İş Okulu'nun semazen gösterisi ilgi çekerken, müziğin ritmi ile coşan engelliler programın sonunda Nazilli Sümer Parka giderek hem piknik yaptı hem de gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
Düzenlenen Atletizm şenliğine Denizli Güzelyurt Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Denizli Sarayköy Özel Kozakçı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Nazilli İlköğretim Okulu ve İş Okulu, Nazilli Özel İlkyorum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Nazilli Özel İç Denge Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Sporcular ve ev sahibi Özel Nazilli Evren Özel Eğitim Okulu personeli, engelli öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile