Nazilli’de İki Ayrı Yangın Korkuttu

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Alamut ve Toygar köyünde önceki gün aynı anda çıkan yangında 3 hektar tarım arazisi ile 3 dekar zeytinlik alan yandı.

Edinilen bilgiye göre; Alamut köyü Naldöken mevkiindeki yangının önceki gün saat 13.56 sıralarında kontrol edilemeyen anız yakılmasından dolayı meydana geldi. Poyraz’ın etkisiyle kısa sürede tarım arazisine sıçrayan yangına Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ve çevre işletmelere bağlı 11 yangın söndürme arazözü, 6 ilk müdahale aracı, 4 su tankeri ve 6 yer ekibi müdahale etti. Orman arazisine ulaşmaması için kısa sürede müdahale edilen yangına havadan da 2 yangın uçağı ve 2 yangın helikopteri destek verdi. Yangını 1 saatte kontrol altına alan ekip, 3 süren soğutma ve söndürme çalışması sürdü. Söndürme çalışmalarının ardından 3 hektar tarım arazisinin yandığı öğrenildi. Orman yangılarında yangının yayılması ve büyümesinde tehlikeli bir rüzgar türü olan etkili Poyraz nedeniyle çeşitli ve güçlü müdahale edildiği belirtildi.

Öte yandan aynı saatlerde başlayan Toygar köyündeki 3 dekar zeytinlik alandaki yangına müdahaleyi ise 4 arazöz ve 1 adet ilk müdahale aracı yaklaşık 1 saat süren çalışmalarıyla soğutma ve söndürme işlemini gerçekleştirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile