Nazilli'de Kitap Fuarına Yoğun İlgi

Nazilli'de Kitap Fuarına Yoğun İlgi

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın katkıları ile gerçekleştirilen 'Nazilli Kitap Günleri' yoğun ilgi görüyor.

  Lütfü Selek Sergi Sarayında açılan kitap fuarının açılışı Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapıldı . 13-21 Mart tarihleri arasında açık olacak olan Kitap Fuarı ' na Nazilli ' de iş yeri bulunan kırtasiyeler katılıyor .
Açılışta konuşan Başkan Alıcık , fuarı açarken Nazilli ' deki bütün kitapçıları fuara davet ettiklerini fakat fuara katılan 4 kırtasiye firması olması üzüntü verici olduğu kaydetti . Alıcık , önümüzdeki yıllarda bu sayının artarak fuar alanı oluşturmayı temenni ettiğini belirterek katılan 4 firmaya teşekkür etti .
Kitabın dost ve yol gösterici bir kılavuz olduğunu söyleyen Başkan Alıcık , " Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi en önemli gayretlerimizden biridir . Bu tip etkinliklerle toplumda kitap sevgisinin kazandırılması ve kitap okuma alışkanlığının yaygın hale getirilmesi hedeflemekteyiz . Bizim inanç değerlerimizde İslam ' ın ilk emri ' oku ' . Kadına , erkeğe doğumundan ölümüne kadar bilimi emreden bir dinin mensuplarıyız . Düşünenler için orada büyük hizmetler olduğu sürekli olarak anlatılır . Akıl , ilim , düşünce bunların üçü sürekli olarak bir arada zaten zikredilmiştir . Yaradılışı itibarıyla okumayı ve araştırmayı seven insanlar kendi kitaplıklarında , kitapları arasında bütün güçleri ve büyüklükleriyle görünürler . Geleceğimizin emaneti gençlerimize de Ulu Önder Atatürk ' ün bir sözüyle seslenmek istiyorum ; ' Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir ' Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinliğin geleneksel hale getirilmesi için elimizden geleni yapacağız . Fuarımız 21 Mart tarihine kadar açık olacaktır . Bütün öğrencilerimizin gelip Fuarı gezmelerini bekliyoruz " dedi .
Başkan Haluk Alıcık ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ' ın açılış kurdelesini kesmesinin ardından davetlilerle birlikte fuarı gezerek kitapları incelediler . Fuara katılan bir kırtasiye firması Başkan Alıcık ve Başsavcı Ramazan Solmaz ' a isimlerinin yazılı olduğu kağıtları hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile