Nazilli'de Rahvan Atlar Birincilik Için Yaristi

Nazilli'de Rahvan Atlar Birincilik Için Yaristi

Nazilli Belediyesi tarafindan 11.’si düzenlenen geleneksel Rahvan At Yarisi, yaris severlerin yogun katilimi ile Sümer Deve Güresi Sahasi alaninda gerçeklestirildi.



Bu yil da büyük bir katilimla gerçeklestirilen yarisa 148 Rahvan kosucusu at kiyasiya mücadele etti. Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan güzel bir yaris olmasi temennisiyle yarisi baslatirken tüm jokerlere basarilar diledi. Nazilli Ziraat Odasi Baskani Yahya Anlak ile birlikte Rahvan Atina binen Baskan Özcan vatandaslari kosu pistinde atiyla birlikte selamlamasinin ardindan verilen start ile Türkiye’nin farkli il ve ilçelerinden de katilim saglayan 148 at bas, bas alti, büyük orta, küçük orta, deste kategorilerinde yarisa basladi.



2021 Türkiye Sampiyonu Ayvaz Çamdeviren’in de katildigi yarislarda bayan, 4’lü tay, 3’lü tay, 2’li tay, ithal A ve ithal B kategorilerinde gerçeklestirildi.



Nazilli’nin her zaman güzel organizasyonlarla anilmaya devam edecegini belirten Kürsat Baskan, “Bugün Nazilli’de 11 Rahvan At yarislarimizi düzenlemenin sevinci içerisindeyiz. Bugüne kadar düzenledigimiz rahvan at yarislarinda emegi geçen degerli büyüklerimize, katilimci arkadaslarimiza, seyircilerimize, at sahiplerine, jokeyleriimize çok tesekkür ediyorum. At dünya tarihinde, Türklerin tarihinde emsalsiz bir yeri olan vefali bir yeri olan bir canli varliktir. Onunla biz kitalari feth etmisiz. Biz bu atlarla dünyayi fetih etmisiz. Onunla dünyaya adalet saglamisiz. Iste simdi o gelenegi devam ettirenlere çok tesekkür ediyorum. Komitemize, at sahiplerine tüm büyüklerime ve tüm katilimcilara tesekkür ediyorum. Erzurum’dan, Ordu’ya, Samsun’dan, Denizli, Izmir, Afyon, Kütahya, Balikesir’e kadar tüm at yarisçilarimiz burada. Memleketin dört bir yanindan tam 148 seçkin atlar bu gün burada yarisiyorlar. Bu büyük bir yaris. Buradan Federasyonumuza da ayrica çok tesekkür ediyorum. Nazilli’miz hep böyle güzel seylerle, güzel organizasyonlarla anilmaya devam edecek. Ilerleyen yillarda burada Türkiye’nin en ünlü atlarini davet edip yaristiracagiz insallah" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile