Nazilli Sanayi ve Üniversite Şehri Olma Yolunda İlerliyor

Nazilli Sanayi ve Üniversite Şehri Olma Yolunda İlerliyor

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 15 dönüm arazi üzerine yapılacak olan 500 kişilik öğrenci yurdu inşaat alanını inceledi.

16 milyon TL’ye mal olacak 500 kişilik öğrenci yurdunun 20 ayda tamamlanacağı belirtildi. Nazilli Belediyesi Organize sanayi bölgesinde yer alan 15 Bin metrekare alanı yurt binası olarak Kredi Yurtlar Kurumuna 30 yıllığına tahsis etti. Tahsisi yapılan bu alanda Kredi Yurtlar Kurumu 500 kişi kapasiteli 7 şer kattan oluşan 2 adet yurt binası, 3 kattan oluşan 1 adet idari bina ve sosyal tesis yapacak. Devlet tarafından yapılan ihale ile RG inşaat şirketi altında BSR ve Teknotem inşaat tarafından yapımına başlanan Yurt binası 16 milyon TL’ye mal olacak. Bina ve sosyal tesislerin 20 ayda tamamlanacağını belirten RG İnşaat’ın yetkilisi Zemin İşleri Şefi Burhan Cenik arazide ilk olarak zemin güçlendirme çalışması olan Jet Craut işleminin yapıldığını 1-2 hafta içerisinde de temel kazısına başlanacağını söyledi.

Nazilli'nin gelişebilmesi ve büyümesi için organize sanayi, tarım ve eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Cumhuriyet döneminde bölgenin parlayan yıldızı olan ancak son 20 yılda gerileyerek Denizli ve Aydın'ın çok gerisinde kalan ilçemizi yeniden şahlandırarak Organize Sanayi, Tarım ve Üniversite şehri yapacağız. Bu amaçla ilk önem verdiğimiz eğitimde anaokullarından başlayarak üniversitemize kadar tüm okullarımızın eğitim ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya kararlıyız" dedi.

"EĞİTİME DÖRT YILDA 6 MİLYON LİRA DESTEK VERDİK" Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 2009 yılında göreve geldiklerinde ilk hedeflerinin her alanda geri kalmış olan ilçeyi yeniden şahlandırmak olduğunu ifade ederek, “Bu amaçla yaptığımız projeler üç temel üzerine kuruldu. Eğitim, organize sanayi ve tarım. Biz öncelikle eğitimli insana önem veriyoruz. Ülkemizin geleceği eğitimli insanların artması ile güvence altına alınır. Bu nedenle Cumhuriyet döneminde bölgenin parlayan yıldızı olan ancak son 20 yılda gerileyerek Denizli ve Aydın'ın çok gerisinde kalan ilçemizi yeniden şahlandırarak Organize Sanayi, Tarım ve Üniversite şehri yapacağız. Bu amaçla ilk önem verdiğimiz eğitimde anaokullarından başlayarak üniversitemize kadar tüm okullarımızın eğitim ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya kararlıyız. Eğitime son dört yılda 6 milyon lira destek verdik. Burada da üniversite öğrencilerimizin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan ve zamanında arsa verilmediği için ilçe dışına yapılmak zorunda kalan yurt binasının yapılması için destek verdik. Sümerbank arazisinden 30 yıllığına kiraladığımız 80 dönümlük arazinin 15 dönümünü Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis ettik ve onlar da 16 milyon TL'ye mal olacak olan bina ile sosyal tesisleri inşaat firmasında 20 ayda anahtar teslim olarak alacak. Sümer Kampusunun hemen yanında yapılacak olan ve 500 üniversite öğrencimizin barınabileceği yurt ve sosyal tesisler sayesinde öğrencilerimiz rahat edecek. İlçemizdeki eğitimle ilgili sorun bırakmak istemiyoruz. Eğitime elimizden geldiğince desteğimiz sürecek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile