Nazillili Kursiyerlerin Eserleri Görücüye Çikti

Nazillili Kursiyerlerin Eserleri Görücüye Çikti

Aydin’in Nazilli ilçesinde Halk Egitimi Merkezi’nde kurs görenlerin yil boyunca hazirladigi eserler görücüye çikti. Ilçedeki neredeyse tüm kadinlarin katildigi kurslarda ortaya çikartilan eserler büyük begeni gördü.

Nazilli Halk Egitimi Merkezi ve ASO Müdürlügü tarafindan her yil geleneksel halde sürdürülen ‘Hayat Boyu Ögrenme Haftasi’ çerçevesinde düzenlenen etkinlikler büyük ilgi görüyor. Merkezden kurs alan kursiyerlerin birbirinden ilginç çalismalari görücüye çikarak ilçe halkinin begenisine sunuldu. Nazilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlige; Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy, Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, Nazilli Halk Egitimi Merkezi ve ASO Müdürü Mustafa Savas, okul müdürleri, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaslar katildi.



“25 bin 164 kursiyere hizmet verildi”

Etkinligin açilis konusmasini yapan Nazilli Halk Egitimi Merkezi ve ASO Müdürü Mustafa Savas da yaptigi konusmada 25 bin 164 kursiyere hizmet verildigini ifade ederek: “Her zaman her yerde, herkes için egitim parolasiyla besikten mezara kadar egitim veren, Nazilli Halk Egitimi Merkezimiz tarafindan açilan kurslarin tanitilmasi, yayginlastirilmasi ve Hayat Boyu Ögrenme kültürünün gelistirilmesi için Haziran ayinin ilk haftasi kutladigimiz Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Senliklerine basladik. Çagimizda bilim ve teknolojideki hizli gelismeler ve degismeler toplumsal yasantimizdaki ekonomik ve kültürel degisimleri de direk etkilemektedir. Bizler yeni bilgi, beceri ve donanimlarimizla bu degisime ayak uydurmak zorundayiz. Bireylerin kisisel gelisimlerinin desteklenmesi, degisimin gerektirdigi bilgi beceri ve degerleri kazanmasi noktasinda Halk Egitimi Merkezimiz büyük önem tasimakta ve genis hedef kitlesiyle her kesime egitim vermektedir. Bir diger amacimiz, kadim medeniyeti tanimak, kadim medeniyetin yasanmisliklarini, bilgilerini yeni nesillere aktarmaktir. Nazilli Halk Egitimi Merkezi olarak kültürel kurslara çok önem veriyoruz. Çünkü bir milleti millet yapan en büyük unsurlar dilidir, kültürüdür. Çok büyük ve zengin bir kültür birikimimizin oldugu asikardir. Kadim kültürümüzü yasatabilmek, insanlarimizin kisisel gelisimlerini saglayabilmek, yeni bilgi, beceri, gelisim ve degisimleri toplumsal yasantimiza kazandirmak için var gücümüzle çalisiyoruz. 2022-2023 egitim ögretim yili içinde mesleki 244 kursta 5 bin 352 kursiyer, kültürel 754 kursta 18 bin 812 kursiyer olmak üzere toplam 997 kurs açilmis olup 25 bin 164 kursiyere hizmet verilmistir. Üç gün boyunca sürecek olan Nazilli Halk Egitimi Merkezimizce hazirlanan; giyim, el sanatlari, ahsap boyama, tel kirma, taki tasarim, ebru -hat, nakis, rölyef, halk oyunlari, müzik gibi pek çok kursumuzun sergisi ve tanitimlari yapilacaktir” dedi.



Müdür Savas’in konusmasinin ardindan kursiyerlerin sundugu Halk Oyunu Gösterileri ile birlikte kurdele kesilerek açilisi gerçeklestirilen sergi protokol üyeleri tarafindan gezildi. Kaymakam Arisoy ve beraberindekiler, yaklasik 2 saat süren sergi ziyaretinde kursiyerlerden tek tek bilgi alarak tebrik etti. Usta ögreticiler de ögrencileri ile birlikte yaptiklari çalismalari anlatarak herkesi kurslara davet etti. 3 gün sürecek etkinliklerde gündüzleri açilan sergilerin yani sira her gece de kursiyerlerin farkli gösterilerinin sahne alacagi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile