Necmettin Erbakan: 'Bunlar Bizim Talebelerimiz, Arka Kapıdan Kaçıp Top Oynayanlar Bunlar'

Eyüp Sultan'dan seçim startı veren Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof

Eyüp Sultan'dan seçim startı veren Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, hükümeti eleştirerek, "Bunlar bizim talebelerimiz, arka kapıdan kaçıp top oynayanlar bunlar. Hepsi evladımızdır şahsen severim fakat vatanı, milleti daha çok seviyoruz" dedi .
SP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Cuma namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldıktan sonra meydanda halka seslenerek seçim startı verdi. Namazın ardından araçla geldiği meydanda güçlükle yürüdüğü gözlenen Erbakan'a, korumaları ve partililer destek oldu.
Bu sırada cami önünde Has Parti broşürü dağıtan bir kişi, gerginliğe neden oldu. Saadet Partililerin tepki gösterdiği şahıs, polis tarafından camiden uzaklaştırıldı.
Çöktükten sonra tamiri yapılan platform üzerinden binlerce partiliye seslenen Necmettin Erbakan, sık sık hükümeti eleştirdi. Erbakan, "6.5 ay sonra 12 Haziran tarihinde çok önemli bir seçim var. Bu seçimde yok olmayı mı tercih edeceğiz, yoksa köle olup sömürülüp İsrail'e vilayet olmayı mı, yoksa tarihteki şerefli yerimizi mi alacağız. Buna karar veriyoruz. Seçim için 6 ay öncesinden seferberlik ilan ediyoruz" dedi. Milli Görüş'ü Mimar Sinan'a benzeden Erbakan, "Mimar Sinan Şeyhzadebaşı Camii'ni çıraklık,
Süleymaniye Camii'ni kalfalık, Selimiye Camii'ni ise ustalık döneminde yapmış. Biz de 41 senelik milli görüş tarihine baktığımız zaman 1969'dan 1996'ya kadar çıraklık dönemi yaptık. 1996-97 yılında kendi hükümetimizi kurduk. Bunlar kalfalık hizmetiydi. Adil düzenin kokusunu kokladık. Şimdi ise adil düzenin kendisi geliyor, Selimiye'yi yapmaya geliyoruz" diye konuştu.
Erbakan, Füze Kalkanı projesini de eleştirdi. Bir kalkan oyunu oynandığını savunan Necmettin Erbakan, "Bu oyun tamamen Türkiye'yi parçalamak, bölmek ve İsrail'e vilayet yapmak için oynanan oyundur. Bunu hükümet de biliyor. Saadet Partisi'nden korktukları için ilk önce 'düğme bizim elimizde olacak' dediler. Gidip imzayı attılar. Neden ilk gün imzayı atamıyor çünkü korkuyor. '15-20 gün alıştırayım, kılıfını hazırlayayım, sonra sessizce yaparım' diyor. Milli görüş, bu milleti römorkör gibi özüne, aslına
çekiyor. Eğer bugün başörtülü bir hanımefendinin beyi cumhurbaşkanı olabiliyorsa, o hanımın, o beyin değil, sizin hizmetinizin sonucudur. Bunlar bizim talebelerimiz, arka kapıdan kaçıp top oynayanlar bunlar. Hepsi evladımızdır şahsen severim fakat vatanı, milleti daha çok seviyoruz" açıklamasında bulundu.
Erbakan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye gibi bir devleti idare etmek Allah vergisi ister. İstemekle olmaz, Allah verdiyse olur. Bunlara cenabı Allah tam olarak vermemiş. Tecrübe sahibi olmak lazım. Demokratikleşme dediler, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Kürt meselesi dediler, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Kıbrıs meselesini, içinden çıkılmaz hale getirdiler. Ya nasihat dinleyeceksin biz söyleyeceğiz, sen yapacaksın. İlla siyonizmin söylediğini yapacaksan bu vatan buna müsaade etmez".
Öte yandan, çok sayıda partili, çevredeki yapıların üzerine çıkarak Erbakan'ı görmeye çalıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile