Necmettin Erbakan Ölüm Yıldönümünde Gümüşhane'de Anıldı

Necmettin Erbakan Ölüm Yıldönümünde Gümüşhane'de Anıldı

Milli Görüş hareketinin lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 1.yılında Gümüşhane'de anıldı.

Programa Erbakan'ın oğlu ve Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan da konuşmacı olarak katıldı.

Partisi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa, uçağının rötar yapması nedeniyle başladıktan 2,5 saat sonra gelebilen Erbakan, salona girişinde "Mücahit Erbakan" sloganları ile karşılandı.

Kalabalık bir dinleyici topluluğuna yaptığı konuşmasını iki bölüme ayıran oğul Erbakan, ilk bölümde babasını ve ideolojisini anlattı. Milli görüşün 40 yıldır sıradan siyaset yapmadığını, ifade eden Erbakan, "Bizler milli görüşçüler olarak bir elimize ömür boyu Başbakanlığı, diğer elimize ömür boyu Cumhurbaşkanlığını da koysalar davamızdan dönmeyiz" dedi.

İnsanlığın bir kan, zulüm ve gözyaşı dünyasında yaşadığını kaydeden Erbakan, Osmanlı'dan sonra başta İslam alemi olmak üzere bütün dünyanın sahipsiz kaldığını söyledi

Konuşmasının ikinci bölümünde hükümeti ve icraatlarını eleştiren Erbakan, kürt açılımından, yerli otomobile, terörle mücadeleden faiz ve İMF ile olan ilişkilere kadar hükümeti eleştirdi.

"Domuzdan post, ABD'den dost olmaz" diyerek Türkiye'nin terörle mücadelede ABD ile istihbarat paylaşımı yapmasını eleştiren Erbakan, babasının "gulu gulu dansı" gibi meşhur sözlerini de araya serpiştirerek yaklaşık 1,5 saatlik konuşmasını tamamladı. Toplantıda SP Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi, SP İl Başkanı Akın Demir tarafından merhum Erbakan ile ilgili konuşmalar gerçekleştirildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile