Necmettin Erbakan Üniversitesi Heyeti, Medine'de Konferansa Katıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi heyeti, Medine'de "Yükseköğretim ve İstihdam" konulu konferansa katıldı.

Malezya, Suudi Arabistan ve Türkiye'den bazı kurumların ortaklığında düzenlenen konferans, 3-4 Eylül 2013 tarihlerinde Medine'de gerçekleştirildi.

Medine Liderlik ve Girişimcilik Enstitüsü'nün ev sahipliğini yaptığı ve İslam Kalkınma Bankası ve Suudi Arabistan Çalışma Bakanlığınca desteklenen konferansa, İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerden 100 civarında davetli konuşmacı ve panelist katıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin de konferansın resmi ortaklarından biri olarak temsil edildiği akademik konferansın açılışını Suudi Arabistan Çalışma Bakanı yaptı.

Toplantıya resmi davetli olarak katılan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün ve Rumi Uluslararası Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, "Türkiye'de Yükseköğretim Gelişimi ve Temel Sorunları" konulu ortak bir rapor sundular.

Toplantıda, üniversitelerin eğitim kapasitesiyle ile iş gücü piyasasının taleplerinin nasıl uyumlaştırılacağı ve bu çerçevede üniversitelerin yeniden nasıl yapılandırılacağına ilişkin reform stratejileri konusunda pekçok tebliğ sunuldu ve ülke örnekleri tartışıldı.

Rektör Prof. Şeker, toplantının son derece verimli geçtiğini ve 2014 yılında benzer bir uluslararası toplantının Türkiye'de ve özellikle Konya'da düzenlenmesi için gayret içinde olduklarını beyan etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile