Nefes Borusu Tikanan Bebegi, Isletme Sahibi Kurtardi

Nefes Borusu Tikanan Bebegi, Isletme Sahibi Kurtardi

Izmir’in Karabaglar ilçesinde bir pizzacida, 1 buçuk yasindaki bebegin nefes borusuna pizza kaçti. Nefes alamayan bebegi, isletme sahibinin uyguladigi Heimlich manevrasi yöntemi kurtarirken, o anlar güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi.

Olay dün saat 12.30 siralarinda ilçeye bagli Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan bir pizzacida meydana geldi. Annesi ile masada pizza yedigi esnada nefes borusuna pizza takilan 1 buçuk yasindaki bir bebek, aniden nefessiz kalarak fenalasti. Bebegin çirpindigini gören anne büyük panik yasarken, o esnada pizzaci isletmecisi Serhat Pirim (35), bebegi kollarina alarak Heimlich manevrasi uyguladi. Isletme sahibi Pirim’in ugraslari sonucu bebegin nefes borusuna kaçan pizza bir süre sonra çikarken, korku dolu anlar yasayan bebek tedbir amaciyla yakindaki saglik merkezine kaldirildi. Kontrolleri yapilan bebegin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

O anlar kamerada

Öte yandan yasanan korku dolu anlar isyerinin güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde pizza yiyen bebegin nefes borusunun tikanmasi sonucu bir anda fenalastigi, bebegin annesinin büyük panik yasadigi, isletme sahibi Serhat Pirim’in bebegi kucagina alarak Heimlich manevrasi yaptigi anlar görüntülendi. Ayrica bebegini kucagina alan annenin saglik merkezine dogru gittigi anlar da yine is yeri kamerasi tarafindan kaydedildi.

"Çok sükür Allah bize bagisladi"

Isletmeci Serhat Pirim, o anlari anlatti. Herkesin ilk yardim egitimi almasi gerektigini söyleyen Pirim, "Dün ögle saatlerinde bir aile buraya gelerek pizza söylediler. Siparisleri geldikten yaklasik 5 dakika sonra ben rahatlamak için disari çikmak istedim. O esnada çocuktan bir hirilti geldigini duydum. Dönüp baktigimda annesinin de panik yaptigini gördüm. Önce izledim ne oluyor diye; sonra çocugun nefes alamadigini fark ettim ve gözlerinin yavas yavas kaydigini gördüm. Hemen kucagima alip Heimlich manevrasi yaptim. Daha önce kendi çocugumun da basina gelmisti oradan biliyorum. Ilk yardimi yapmaya basladim ve ikinci hamlede yiyecek bogazindan disari çikti. O sirada disari çikardim çocugu ve annesi çok panik halindeydi. O yüzden acile götürdük. Sonra durumundan haberdar olduk. Çok sükür saglik durumunun iyi oldugunu ögrendik. Allah bize bagisladi. Çocugu olan tüm ailelerin bu ilk yardim yöntemini ögrenmesi gerekiyor; çünkü gerçekten hayat kurtariyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile