Nefes Borusu Tikanan Ögrenciyi Okul Müdürünün Manevrasi Kurtardi

Nefes Borusu Tikanan Ögrenciyi Okul Müdürünün Manevrasi Kurtardi

Gaziantep’te bir ortaokulda nefes borusuna yemek kaçan ve bogulmak üzere olan ögrenciyi okul müdürü ’Heimlich manevrasi’ ile hayata döndürdü. Nefes borusu tikanan ögrencinin yasadiklari ve okul müdürünün ögrenciyi kurtarma çabasi ise okuldaki güvenlik kameralarinca saniye saniye kaydedildi.

Olay, 10 Mart 2022 Persembe günü sabah saatlerinde Sahinbey ilçesi Inkilap Imam Hatip Ortaokulunda meydana geldi. Iddiaya göre, A.A. isimli 7. sinif ögrencisi yemek yerken nefes borusu tikandi. Lokmasinin nefes borusunu tikamasi sonucu çirpinmaya baslayan A.A. isimli ögrenci, can havliyle lavaboya kosarak çirpinmaya basladi.

Nefessiz kalan ve uzun süre çirpinan ögrencinin durumunu fark eden arkadaslari ögretmenlerinden yardim istedi.

Okul müdürü heimlich manevrasi ile hayata döndürdü

Olayi görür görmez hemen ögrencisinin yanina kosan Inkilap Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdulazmi Çelik, can çekisen 7. sinif ögrencisine heimlich manevrasi ile müdahale etti. Okul müdürünün müdahalesinin ardindan ögrencinin nefes borusunu tikayan yemek güçlükle de olsa çikarildi.

Yasananlar saniye saniye kaydedildi

Tikanan nefes borusu okul müdürünün yaptigi heimlich manevrasi ile açilan ve tekrar hayata döndürülen ögrenci derin bir nefes alirken, olay anlari ise okulun güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde nefes borusu tikanan ögrenciye okul müdürü Abdulazmi Çelik’in meimlich manevrasi yapmasi ve o anlarda diger ögrencilerin ile ögretmenlerin panik halleri dikkat çekti.

Okul müdürü tarafindan yapilan yerinde ilk yardim müdahalesi ile hayata tutunan 7. sinif ögrencisi A.A.’nin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile