Nejat Güllü ve Hollanda Başbakanı’ndan Anlamlı Buluşma

Nejat Güllü ve Hollanda Başbakanı’ndan Anlamlı Buluşma

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Hollanda Sanayi ve İşadamları Konfederasyonu’nun (VNO-NCW) üyeleriyle bir araya gelen Baklavacı Güllüoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, “2010 yılında yaklaşık 700 bin Euro’luk yatırım ile Hollanda’yla ticari ilişkilerimizi başlattık” dedi.

Geçen Nisan ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hollanda Kraliçesi Beatrix'i ziyareti ile başlayan 400. Yıl Resmi Faaliyetleri’nin Türkiye ayağı, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Hollanda Sanayi ve İşadamları Konfederasyonu’nun (VNO-NCW) ve katılımıyla 6 -7 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Hollanda Başbakanı Mark Rutte’un yanı sıra işadamı ve sanayicilerden oluşan 80 kişilik heyet önce Ankara sonrasında ise İstanbul’da; iki ülke arasındaki 7.2 milyar Dolar civarındaki ticaret hacmini geliştirmek için büyük şirketlerin CEO'ları, önde gelen iş adamları ve sanayicilerle çeşitli temaslarda bulundu.

400. Yıl Resmi Faaliyetleri kapsamında 7 Kasım tarihinde İstanbul Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu’nda düzenlenen resepsiyonda Mark Rutte ve Hollanda’nın önde gelen sanayicileriyle bir araya gelen ve Hollanda’ya yatırım yapan Türk şirketlerinden biri olan Baklavacı Güllüoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Güllüoğlu Genel Müdürü Fatih Güllü de önemli ticari temaslarda bulundu. Geçtiğimiz yıl Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) tarafından düzenlenen “HOGİAF Medeniyetler İttifakı Katkı Ödülleri” töreninde “Hollanda’ya Yatırım Yapan En İyi Şirket” ödülünü kazanan Güllüoğlu’nun dünyaya tanıttığı baklavaları da organizasyon kapsamında misafirlere ikram edildi.

Türkiye ve Hollanda’nın tarih boyunca büyük başarılara imza atmış, köklü geçmişe sahip iki devlet olduğuna değinen Nejat Güllü, “Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanması, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çok değerli adımlar oluyor. Bu aktiviteler özellikle ekonomik ilişkilerin kapsamının genişlemesini, iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyümesi için önemli adımlar olacak” dedi.

“2010 YILINDAN BU YANA HOLLANDA’DAYIZ” Yaptıkları yatırımlarla Güllüoğlu olarak iki ülke arasında pazar payını genişletmeye çalıştıklarına dikkat çeken Güllü, “2010 yılında Hollanda Amsterdam’da ilk şubemizi açtık ve baklavayı ülke halkına tanıttık. Yaklaşık 700 bin Euro’luk yatırım ile Hollanda’yla ticari ilişkilerimizi başlattık. Şubemiz, Amsterdam’ın turistik ve tarihi mekânlarının içerisinde yer alan şehrin önemli ve işlek noktalarından Reguliersbreestraat 7’de bulunuyor. İki ülke arasındaki işbirliğine ivme katmak adına 400.yıl kutlamalarında olduğu gibi devletlerin sorumluluk alması, ortak etkinlikler düzenlemesi gibi faaliyetler çok yararlı olacaktır. Biz elimizden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Resepsiyonu değerlendiren Genel Müdür Fatih Güllü ise, “Hollanda halkı, Türk tatlılarına yoğun ilgi gösteriyor. Lezzetlerimizi beğeniyor. Amsterdam şubemizin açılışına gelen Amsterdam Belediye Başkanı Ebehard van Der Laan baklavayı tadınca ‘Daha önce böyle bir lezzeti nasıl oldu da tatmamışım, bundan sonra herkese baklavayı tavsiye edeceğim’ demişti. Hollanda ile Türkiye arasında tatlı bir işbirliğine vesile olmak, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine katkıda bulunmak, bizim için çok anlamlı” dedi.

“TÜRKİYE’DE 2011 HOLLANDALI FİRMA FAALİYET GÖSTERİYOR” Türkiye’de 1940 Hollandalı firmanın faaliyet gösterdiğini ve Hollanda’da varlık gösteren Türk şirketlerinden biri olan Güllüoğlu’nun iki ülke arasındaki ticari bağların perçinlenmesi için çok anlamlı çalışmalar yaptığını anlatan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “Türkiye ile Hollanda ilişkilerinin 400. Yılı geride bırakması bir son değil bir başlangıç. İki ülke arasındaki ilişkiler artık güçlenerek yeniden başlıyor. Türkiye genç ve dinamik nüfusunun yanı sıra güçlü üretim kapasitesi ve gelişmiş altyapısı ile çok cazip bir pazar. Üretim yeri olarak Hollandalı firmaları kendine çekiyor. Öte yandan, yaklaşık 200 Türk kökenli firma Hollanda’da şube açmış durumda. İkili ekonomik ilişkilerde küçük ve orta ölçekli firmaların giderek artan rolünün ve Hollanda’daki Türk kökenli iş adamlarının güçlü katılımının ticari ilişkilerin geleceği için sağlıklı bir işaret olduğunu düşünüyoruz. Burada siyasiler olarak bize ve bu organizasyonlara liderlik eden elçilik ve konsolosluk mensuplarının liderliğine büyük görev düşüyor” dedi.

İki ülke yetkilileri arasında karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzalanan resepsiyon sonunda Hollanda heyetine çini üzerine işlenmiş lale motifli tablo hediye edildi. Gerek Hollanda Başbakanı Mark Rutte gerekse resepsiyona katılan tüm ziyaretçiler kendilerine ikram edilen Güllüoğlu baklavası ve Türk lokumuna yoğun ilgi gösterdi. Resepsiyonda Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile samimi bir diyalog içinde olan Nejat Güllü “Yeni seçilen bir başbakan olarak enerjiye ihtiyacınız olacak. Baklava yiyerek bu enerjiyi fazlasıyla alabilirsiniz” diyerek Hollanda Başbakanı Mark Rutte’a Türk baklavasını tanıttı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile