Nelson Mandela’nın Torunu Dolandırıcılıkla Suçlandı

Güney Afrika'nın eski lideri Nelson Mandela’nın torunu Zondwa Mandela dolandırıcılıkla suçlandı.

Aurora Empowerment Systems firmasının genel müdürü olan torun Mandela ile birlikte, şirketin avukatı Ahmed Amod 'ın da yargılanmasına karar verildi.

Pamodzi Gold firmasının likidatörleri, şirketler kanununun 417. ve 418. maddelerine dayanarak, Nelson Mandela 'nın torununun da aralarında olduğu yöneticiler hakkında mahkemeye dolandırıcılık suçundan soruşturma dilekçesi verdiklerini açıkladı. Likidatörlerden Johan Engelbrecht 'nin açıklamasına göre suçlanan yöneticiler, Pamodzi firmasının hisselerini üzerine geçirmek için yasa dışı banka transferleri yapmış.

Öte yandan Aurora firmasının diğer direktörleri Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacop Zuma 'nın yeğeni Khulubuse Zuma ile hukuk danışmanı Michael Hulley 'inde suçlananlar arasında olduğu, ancak, genel müdür sıfatıyla şu anda sadece torun Mandela 'nın mahkemeye çıkacağı bildirildi.

Gauteng eyaleti polis sözcüsü Neville Malaila, dolandırıcılıktan suçlanan torun Zondwa Mandela hakkında soruşturmanın devam ettiğini, henüz bir tutuklama kararının olmadığını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile