Nelson Mandela Taburcu Oldu, Afrika Rahat Bir Nefes Aldı

Güney Afrika'da dün "uzun süren karın şikayetinden” dolayı hastaneye kaldırılan Nelson Mandela’nın bugün taburcu olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı 'ndan yapılan açıklamada, “Nelson Mandela rahat bir gece geçirdi. Hastaneye kaldırıldığı dünden beri sağlığında ilerlemeler kaydedildi.” denildi.

Gelişmeleri yakindan takip eden Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacop Zuma açıklamasında, “Nelson Mandela 'nın ailesi yanında, rahat ve huzurlu. Doktorları da sağlığından dolayı memnun. Bütün Güney Afrikalılara “Madiba”ya olan sevgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. ' dedi.

Cumartesi günü hastaneye yatırılan Nelson Mandela, karın ağrısının nedenleri araştırıldıktan sonra endişe edilecek bir durum olmadığına karar verilince bugün taburcu edilerek Johannesburg 'taki evine gönderildi.

Mandela 'nın ismiyle özdeşleşen iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi 'den (ANC) yapılan bildiride de, 'Efsane Liderin ' hastaneye kaldırıldığı süreçte pozitif mesajlar yayınlayan bütün siyasi partilere teşekkür edildi.

Ülkesindeki sınıf ayrımının kaldırılması için mücadele ederek hayatının 27 yılını hapiste geçiren 93 yaşındaki Nobel Barış Ödüllü Nelson Mandela, en son 2010 Dünya Kupası'nda halk karşısına çıkmıştı.





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile