Nese Muhtar, Mahalleyi Evi Gibi Görüyor

Afyonkarahisar'da, Karaman Mahallesi'nin kadin muhtari Sengül Nese Yilmaz, sevecenligi ve pozitif enerjisiyle mahallelinin sevgisini kazaniyor Esinin talebiyle aday olan Yilmaz: 'Mahallede herkes beni güler yüzlü olarak tanimliyor. Ismimde 'Nese' oldugu için belki bundan dolayi. 'Güler yüzlü muhtarimiz' 'sevecen muhtarimiz' diyor'

CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar'da, Karaman Mahallesi'nde 8 yildir görev yapan kadin muhtar Sengül Nese Yilmaz, azmiyle ve çabasiyla örnek oluyor.

Esinin "muhtar ol" tavsiyesi üzerine 2014'te seçime giren ve kazanan 53 yasindaki Sengül Nese Yilmaz, yaptigi çalismalar ve sevecen kisiligiyle bir dönem sonra da girdigi seçimde güven tazeledi.

2019 yerel seçimlerinde rakiplerine fark atarak yeniden muhtar seçilen Yilmaz, mahallenin alt yapi ve sosyal donatilardaki eksikliklerini gidermek için yogun mesai harciyor.

Yaklasik 8 yildir vatandaslari memnun etmek için büyük çaba harcayan ve mahallede "Güler yüzlü" "Sevecen muhtar" olarak taninan Yilmaz, azmi ve çaliskanligiyla örnek oluyor.

- "Mahalledeki en büyük eksiklik çocuk parkiydi"

Yilmaz, AA muhabirine, isini severek yaptigini, halka hizmet etmenin kadin için çok çok önemli oldugunu söyledi.

Evine gösterdigi itinayi mahalleye de göstermeye çalistigini anlatan Yilmaz, söyle konustu:

"Çocuklarim büyüdükten sonra mahallede eksikligi fark ettim. Muhtar olmaya çok kisa bir süre kala, esimin tavsiyesi üzerine karar verdim. Seçime bir ay kala seçimlere muhtar adayligimi açikladim. Demek ki seçildikten sonra mahalledeki eksiklikleri tespit etmisiz ki seçimde basarili olduk. Muhtar seçildim. Afyonkarahisar Belediyesi ile is birligi yaparak. Asfalti yeniledik. Kaldirimlarda kot farklari vardi, bunlari giderdik. Mahalledeki en büyük eksiklik çocuk parkiydi. Karaman Mahallesi'nde küçük de olsa çocuk parki yaparak çocuklara hediye ettik."

Yilmaz, mahallesi için özveriyle çalistigini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Muhtar, milletle devlet arasindaki köprü vazifesi gören kisi. Çok büyük çalisma alanlarimiz var. Severek isimi yapiyorum. Mahallede herkes beni güler yüzlü olarak tanimliyor. Ismimde 'Nese' oldugu için belki bundan dolayi. 'Güler yüzlü muhtarimiz' 'sevecen muhtarimiz' diyor. Geçen dönem mahalleye çok büyük katkilar oldu. Mahallenin eksikliklerini tamamladik. Pandemi döneminde yaslilara, gençlere, vefa grubunun içinde olarak çok büyük destekler verdik. Alisverisleri varsa alisverislerini yaptik. Ihtiyaçlari varsa onlari giderdik. En büyük destekçim, esim."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile