Nesli Tükenen Aşıklar Kelaynaklar Gibi Korunmak İstiyor

Nesli Tükenen Aşıklar Kelaynaklar Gibi Korunmak İstiyor

Türkiye genelinde sayıları ancak 5 bini bulan aşıklar, günümüzde kelaynak kuşları bile korunurken kendilerine devletin sahip çıkmamasına tepki gösterdi.

Bursa‘da Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni başladı. Barış Manço Kültür Merkezi‘ndeki şölene Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Irak, Kazakistan, Kosova, KKTC, Moldova, Özbekistan ve Türkmenistan‘dan 82 aşık ve şair katıldı. Yazar ve şair olan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, aşık ve şairlerin toplumda önemli bir yeri olduğunu söyledi. Birkaç yıl önce uluslararası hale gelen şölenin sürekliliğini sağlayacaklarını belirten Keskin, "Daha önce

aşıklar ve şairler şöleninde sıfır model arabalar vermiştik. Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz. Burada sadece Türkiye‘den aşık ve şairler yok. 9 ülkeden gelen sanatçılar burada atışacak, türkü söyleyecekler. Renkli bir şölen olacağına inanıyorum" dedi.

"KELAYNAKLAR BİLE KORUMA ALTINA ALINDI"

Jüri üyelerinden Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, aşık ve şairlerin devlet koruması altına alınmasını istedi. Nesli tükenmekte olan kelaynak kuşlarının koruma altına alındığını hatırlatan Alptekin, "Devlet büyüklerimiz kelaynak kuşlarını koruma altına aldı. Bizim aşıklarımızın sayısı da Türkiye‘de 5 bini buluyor. Başbakanımız ve milletvekillerimizden talebimiz kelaynak kuşlarına gösterilen ilgiyi aşıklara da göstermeleri. Başbakanımız bu ülkeye çok şey kazandırdı.

Aşıklık mesleğine destek verilmesini ve yok olmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Ardından şair ve aşıklar sahneye çıktı. Programın ilk bölümünde aşık ve şairler saz eşliğinde türkülerini seslendirdi. Bu akşam saat 21.00‘de Kaplıkaya Cazibe Merkezi‘nde aşıklar ve şairler atışacak. Programın ikinci gününde Ahmet Taner Kışlalı Bayrak Alanı‘nda ödül töreni yapılacak. Şölen, sanatçı Gülay‘ın vereceği konserle son bulacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile