Nesli Tükenmesin Diye Eseklere Sembolik Dügün

Nesli Tükenmesin Diye Eseklere Sembolik Dügün

Antalya’nin Kumluca ilçesine bagli Ortaköy Mahallesinde 2030 yilinda nesli tükenme tehlikesi olan eseklere dikkat çekmek için sembolik dügün yapildi. Eseklere altin, nal, boncuk gibi takilar takildi.

Sembolik dügün öncesi esekler süsülendi. Sembolik nikâh memuru, sahitleri ve köy halki huzurunda dügün gerçeklestirildi.

Ardindan eseklere altin, nal, boncuk gibi takilar takildi. Köy Muhtari Halime Kaya besi bir yerde altini takti. Köy halki ise marul, salatalik, havuç ve ot gibi yiyecekler ikram etti. Ardindan yeni evlenen esek çiftler traktöre bindirilerek balayina gönderildi. Gelin almasinda traktörün önüne geçerek yolu kesen vatandasa zarf içinde para verildi.

Ortaköy Mahalle Muhtari Halime Kaya, “Bugün sembolik olarak bu hayvanlarimizin dügününü yapiyoruz. Bu hayvanlarimizin nesli tükenmesin. 2030 yilinda tekrar eseklerimizi hayatimizda görmek istiyorsak yasatalim. Onlari sevelim” dedi.

Süleyman Uslu ise “Günümüzde esek sayisi azaldi. Esegin nesli tükenmemesi lazim. Yeni çocuklarimizin esege degisik bir gözle bakiyor. Esegi hiç görmeyen çocuklarimiz var” dedi.

Ortaköy Sakini Emin Kahraman ise “Çocuklugumuzda eseklerle yük çekerdik. Eseklere vefa borcumuz var. Dügün yaptik. Esekleri evlendirdik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile