Netanyahu: ''Türkiye ile ilişkiler için fırsat araştırıyorum'

Netanyahu: ''Türkiye ile ilişkiler için fırsat araştırıyorum'

Netanyahu, Türkiye ile İsrail ilişkileriyle ilgili olarak, "Durdurup durduramayacağımızı ve işlerin bir şekilde nispeten normale dönüp dönemeyeceğini görmek için her fırsatı araştırıyorum" dedi

  Amerikan CNN televizyonunda ü ; nlü ; sunucu Larry King ' in sorularını yanıtlayan Netanyahu , ABD ile istihbarat , gü ; venlik gibi birç ; ok konuda yakın işbirliği halinde olduklarını sö ; yledi . ABD ve İsrail ' in ortak değer ve ortak dü ; şmanları bulunduğunu belirten Netanyahu , iki ü ; lkenin de birbirinden daha iyi dostu olmadığını ifade etti .

Binyamin Netanyahu , Filistin ile doğrudan mü ; zakerelerin ne zaman başlayacağına yö ; nelik bir soru ü ; zerine , Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ' a kendisiyle gö ; rü ; şmesi ve barışı konuşmaları ç ; ağrısında bulundu . ' Bugü ; n , yarın Kudus ' te , Ramallah ' ta , New York ' ta , herhangi bir yerde hemen mü ; zakerelere başlayalım ' diyen Netanyahu , Filistinlilerin , yü ; z yü ; ze gö ; rü ; şmeler iç ; in ö ; n koşullardan vazgeç ; mesinin zamanı olduğunu sö ; yledi .

Larry King ' in , kendisi , Abbas ve Ü ; rdü ; n Kralı Abdullah ile birlikte programına ç ; ıkma teklifine , ' Hemen , benim aç ; ımdan hiç ; bir sorun yok ' yanıtını eren Netanyahu , ABD ' nin Orta Doğu Ö ; zel Temsilcisi George Mitchell ' in , Abbas ve kendisi arasındaki mesajları iletmek iç ; in ' dü ; nyanın yarısını katedip bö ; lgeye gelmesine gerek olmadığını ' belirterek , ' Bunu şaşırtıcı ve gereksiz buluyorum . Buna ihtiyaç ; yok . Biz kendimiz oturup konuşmalıyız ' diye konuştu .

Konuşulması gereken ç ; ok ciddi konular bulunduğunu , Abbas ile bunları konuşmaya hazır olduğunu dile getiren Netanyahu , bu bakımdan gö ; rü ; şme ç ; ağrısına Abbas ' ın olumlu cevap vermesini umduğunu kaydetti . Netanyahu , ABD Başkanı Barack Obama ' nın bu sü ; reç ; te kendilerine yardım edebileceğini , ancak sorunu iki tarafın oturup konuşması ve ç ; ö ; zmesi gerektiğini ifade etti .

CNN
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile