Neü'de Aşure Günü

Nevşehir Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksek Okulu'nda Aşure Günü düzenlendi.

Ürgüp'teki programa, Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, İl Müftüsü Yakup Öztürk ile NEÜ akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, aynı kazanda kaynayan farklı lezzetlerin bir birinin tadını değiştirmeden oluşan aşure aşının dünyanın en lezzetli tatlısı olduğunu belirtti.

Türk toplumunda geçmişten günümüze aşurenin önemli bir yer tuttuğunu, aşure dağıtımlarının toplumsal dayanışın en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydeden Savaş, ''Aşure toplumumuzda çok önemli bir yere sahiptir. Herkesin evinde mutlaka aşure kaynamıştır. Benim annemde aşure kaynatırdı ve komşularımıza ikram ederdi. Bizler de bu geleneği yaşaya yaşaya bugünlere geldik'' dedi.

Rektör Kılıç da, üniversite olarak her platformda dile getirdikleri yerelden kopmadan evrensele ulaşmak düsturu ile hareket ettiklerini ve bugün de Türk İslam geleneğinde önemli bir yeri olan aşure kültürünü yaşatma adına Aşure Günü düzenlediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Kültür Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi, semah gösterisi yaptı.

Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksek Okulu öğretmenlerinden oluşan ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından Vali Savaş ve Rektör Kılıç programa katılan misafirlere aşure ikram etti.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile