NEÜ'den TEKNOFEST'e Güçlü Katilim

NEÜ'den TEKNOFEST'e Güçlü Katilim

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), bu yil Adana’da gerçeklestirilecek olan havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e 10 farkli kategoride 15 takimla katiliyor.

NEÜ Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Seydisehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Tip Fakültesinden 15 takim, TEKNOFEST’te yer alan; jet motor tasarim, roket, uluslararasi Insansiz Hava Araci , model uydu, robotaksi-binek otonom araç, sürü IHA, ulasimda yapay zeka, uluslararasi efficiency challenge elektrikli araç, biyoteknoloji inovasyon, turizm teknolojileri yaris ve yarismalari kategorilerinde mücadele etmeye hak kazandi.

Türkiye’nin gelecek planlamasinda mühim bir yeri olan milli teknolojinin gelistirilmesi noktasinda gençlerin teknolojiye olan ilgisini arttirmayi ve teknoloji üretip gelistiren bir toplum için farkindalik olusturmayi amaçlayan TEKNOFEST yarismalarinin verimli geçmesini temenni eden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesini festivalde temsil edecek olan ögrencilere, takim danismanlarina ve festivalde yer alacak tüm takimlara basarilar diledi.

"Ögrencilerimizi maddi, manevi destekliyoruz ve desteklemeye de devam edecegiz"

NEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hidayet Oguz ise, TEKNOFEST gibi ülkenin ekonomisine katki saglayacak tasarilari ortaya çikaran ve ögrencinin potansiyelini kullanmasina tesvik eden bir yarismaya birçok takimla katilmanin degerli oldugunu vurguladi. Uygulayarak ögrenmeye önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Oguz, “Üniversitemizde ögrenci topluluklari sayesinde bu çalismalar yürütülmekte ve ögrencilerimiz birinci siniftan itibaren bu topluluklara katilmakta, kabiliyeti dogrultusunda grup liderligine kadar yükselebilmektedir. Çalismalar esnasinda yazilim, kodlama, imalat gibi konularda yeteneklerini gelistirmektedirler. Ögrencilerimiz, danismanlari esliginde yaptiklari çalismalarla yarismalara katiliyorlar; böylece bir ekosistem olusuyor ve arastirma kültürü yerlesiyor. Ülkemizin savunma sanayi ve havacilik alanindaki çalismalara hiz verdigi günümüzde, Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak, TEKNOFEST ve birçok yarismaya katilan, projelerde yer alan ögrencilerimizi maddi, manevi destekliyoruz ve desteklemeye de devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile