NEÜ Ögrencisi Mehmet Ali Soylu, Uluslararasi CED-IADR Kongresinden Birincilikle Döndü

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Dis Hekimligi Fakültesi ögrencisi Mehmet Ali Soylu, dünyanin en prestijli dis hekimligi kongrelerinden olan CED-IADR kongresinde genç arastirmacilari tesvik amaciyla düzenlenen Robert Frank Ödülleri Junior kategorisinde birincilik elde etti.



Üniversiteden yapilan açiklamada, Belçika'nin Brüksel kentinde düzenlenen kongrede Mehmet Ali Soylu'nun, NEÜ Dis Hekimligi Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Akbulut danismanligindaki "Interfacial Characteristics of BIOfactor MTA and Biodentine with Dentin" isimli çalismasiyla birincilik ödülüne layik görüldügü belirtildi.

Açiklamada Doç. Dr. Bilge Akbulut'un su ifadelerine yer verildi:

"Avrupa kitasinda agiz sagligi alaninda yüksek kalitede arastirmalari desteklemeyi misyon edinen CED-IADR, lisans ögrencilerine yönelik Robert Frank Awards Junior kategorisinde yarisma yapacagini ve tüm genç arastirmacilari bu yarisma için davet ettigini duyurmustu. Son sinif ögrencimiz Mehmet Ali Soylu, farkli dental materyallerin dis dokusuna baglantisini taramali elektron mikroskobuyla inceledigimiz çalismamizi basarili bir sekilde sundu ve birinci oldu. Ögrencimizin elde ettigi bu basariyi, yogun teorik ve pratik egitim alan lisans ögrencilerimizde akademik arastirma yapmak hevesini uyandirmak açisindan çok önemli buluyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile