NEÜ, 'THE Dünya Genç Üniversiteler' Siralamasinda Yükselisini Sürdürüyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), “THE Dünya Genç Üniversiteler 2024” siralamasina Türkiye’den giren 58 üniversite içinde genel siralamada geçen yila göre 2 sira daha yükselerek 8’inci, devlet üniversiteleri arasinda ise 2 sira yükselerek 2’nci oldu.

“Ögretim” kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasinda geçen yil birinci siraya yükselen NEÜ, 2024 yilinda da bu basarisini koruyarak 1’inci sirada yer aldi. NEÜ, bu kategoride dünyada 673 üniversite içinde 38’inci oldu. NEÜ, Ingiltere merkezli uluslararasi yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education (THE) tarafindan hazirlanan “Dünya Genç Üniversiteler 2024 Siralamasi” verilerine göre dünya siralamasinda 301-350 bandina yerleserek önceki seneye göre yine bir üst banda çikma basarisi gösterdi. Bu yil dünya genelinde 673 üniversitenin degerlendirildigi, Türkiye’den 80 üniversitenin basvuru yaptigi listede 58 Türk üniversitesi yer aldi. NEÜ, Dünya Genç Üniversiteler 2024 listesinde Türkiye’den katilan üniversiteler genel siralamasinda 8’inci, devlet üniversiteleri arasinda 2’nci oldu. NEÜ, “Ögretim” kategorisinde listeye, Türkiye’deki 58 üniversite içerisinden geçen sene oldugu gibi bu yil da ilk siradan dahil oldu.

Times Higher Education’in yaptigi ve son 50 yil içerisinde kurulan dünyadaki en iyi üniversitelerin siralandigi 2024 Genç Üniversiteler Dünya Siralamasinda (Young University Rankings 2024) NEÜ üçüncü kez girdigi listede önemli yükselisini sürdürdü. Ögretim, arastirma ortami, arastirma kalitesi, uluslararasi görünüm ve sanayi olmak üzere 5 ana kategori ve 18 performans göstergesine göre yapilan, dünyadan 673, Türkiye’den ise 58 üniversitenin girdigi siralamada Necmettin Erbakan Üniversitesi özellikle “ögretim” ve “uluslararasi görünürlük” kategorilerindeki basarisiyla dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile