Neva Kültür Merkezi, çalışan bayanların buluşma noktası olacak

Konya'da kültür alanında faaliyet göstermek üzere açılan Neva Kültür Merkezi, kentte çalışan bayanların buluşup sanatsal ve sosyal etkinlikler yapacağ

Konya'da kültür alanında faaliyet göstermek üzere açılan Neva Kültür Merkezi, kentte çalışan bayanların buluşup sanatsal ve sosyal etkinlikler yapacağı bir mekan olacak.

Çalışan Bayanlar Sağlık Eğitim ve Kültür Derneği (ÇABASED) bünyesinde kültür faaliyetlerine başlayan merkezde ebru, hat, Osmanlı Türkçesi, Arapça, gitar, ney ve bağlama kurslarına kayıtlar başladı.

ÇABASED bünyesinde kültür faaliyetlerine devam edecek olan Neva Kültür Merkezi, Karatay'da açıldı. Ebru, Osmanlı Türkçesi, Arapça, gitar, ney ve bağlama gibi birçok alanda hizmet verecek olan kültür merkezi, Konyalılardan büyük ilgi gördü.

Neva Kültür Merkezi Koordinatörü Ebru Aksay, kültür merkezinin ÇABASED'in en önemli hizmet birimi olduğunu söyledi. Kursiyerlere birçok alanda eğitim vereceklerini anlatan Aksay, kültür ve gelenekleri yaşatmak için çalıştıklarını belirtti.

Kültür merkezinde, sadece bayanlara hizmet verileceğini anlatan Aksay, "Medeniyetimizin dili olan Osmanlı Türkçesi ve inancımızın dili olan Arapça dersleri verilecektir. Ney derslerinin yanı sıra, bağlama ve gitar dersleri de verilecektir." dedi.

Açılışa katılan tarihçi yazar Talha Uğurluel ise insanların, kültürlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Kültür ve sanat adına yapılan çalışmaların önemli olduğuna değinen Uğurluel, "Konya'ya birçok misafir geliyor. Tarihi yerleri geziyor. Biz gelenlerin kültürümüzün detaylarını da incelemelerini istiyoruz. Bu açıdan Neva Kültür Merkezi'nin açılışına katılmaktan dolayı mutluyum." diye konuştu.

Kültür Merkezinin açılışına, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Tarihçi Yazar Talha Uğurluel ve birçok vatandaş katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile