Nevresim Takimlari Için Renk Trendi

Nevresim Takimlari Için Renk Trendi

DENIZLI – Türkiye organik ev tekstili sektörünün öncü firmasi Ecocotton, yüzde 100 organik pamuk nevresim takimlariyla hem evinizde renk kombini sagliyor hem de uyku sagliginizi olumlu yönde etkiliyor.



Bir yatak odasi için renk seçimi söz konusu oldugunda renklerin verdigi duygu geçisleri çok önem tasiyor. Enerjik ve karamsar arasindaki çizginin ortasinda seçimler yapmak isteyenler, birçok ton arasindan bu denge duygusunu olusturabilmek için mücadele ediyor.

Tercihinde kafa karisligi yasanan nevresim takimlarinin evlere kattigi renk kombini kadar uyku sagligi yönünden de çok önemli olduguna dikkat çeken Ecocotton E-ticaret Direktörü Iç Mimar Kübra Uzunoglu, “Kis aylarinda hepimiz evimizde daha çok zaman geçiriyoruz. Yagmur, soguk, rüzgar kapali ortamlar bizleri ruhsal olarak etkiliyor. Yapacagimiz tercihler ile evde enerjimizi yükseltmeyi ve keyifli vakit geçirmemizi saglamayi basarabiliriz. Hepimiz yogun is temposu, stres gibi faktörlerden arinmak yeni güne pozitif enerjilerle ve dingin bir ruh haliyle baslamayi arzu ediyoruz. Günün bütün karmasasindan uzaklasip kendimizle bas basa kaldigimiz evin en özel kösesi yatak odamizdir. Yatak odamiz için tercih edecegimiz nevresim seçimleri, mutlulugu uyandiracak ve ana ya da yataginiza biraz hayat getirecek kadar günesli ama ayni zamanda sofistike ve de olgun hissettirecek kadar derin duygulari barindirmalidir” dedi.



Uyku sagliginiza katki yapin

Yatak odalari için nevresim ve renk seçimlerinin nasil olmasi ile 2021-2022 kis renk trendleri hakkinda bilgiler veren Iç Mimar Kübra Uzunoglu, su tavsiyelerde bulundu:

“Yatak odasi bir mabet gibidir, evinizin hemen hemen tamami gelen konuklariniza açikken yatak odaniz size özeldir. Kisisel zevklerinizi tarzinizi en rahat uygulayip yansitabildiginiz alandir. Öyleyse yatak odalarimiz nasil olmali sorusunun ilk cevabi kendinizi rahat hissedebileceginiz bir dekora sahip olmalidir. Aksesuarlar, yatak seçimimiz, nevresim, yatak örtüsü ve pike seçimleri, yataginizin oda içindeki konumu gibi detaylar son derece önemlidir. Ilk olarak yatak yerlesimi pencereye karsi olmamalidir. Sabah uyandiginizda günes isigi yüzünüzde vurup sizi uyandirmamali, biliyoruz ki kaliteli uyku saglikli yasam için son derece önemli.

Yataginizda kullandiginiz nevresim, yatak örtüsü gibi materyaller uyku kalitenizi belirleyen unsurlardir. Nevresim seçimlerinizi yaparken yüzde yüz pamuk, keten gibi dogal elyaflardan üretilen ürünleri tercih etmelisiniz. Hayatinizin üçte birinin uyuyarak geçirdigimizi düsünürsek vücudumuzla direkt temas halinde olan bu kumaslarin nasil üretildigi hangi materyallerden üretildigi sahip oldugu sertifikalar son derece önemli. %100 organik pamuk nevresim takimlari uyku sagligimizi olumlu yönde etkiler”

Ecocotton nevresim ile renk kombini

Türkiye’de organik ev tekstili alaninda ilk üretim yapan firma olan Ecocotton’un bu kis sezonuna özel ürettigi 3 yeni nevresim modeliyle tercih yapmakta zorlananlarin isini kolaylastirdigina isaret eden Uzunoglu, büyük talep gören modelleriyle ilgili su bilgileri paylasti:

“ ‘Terra’ modelimiz, 2021’de Earthy Organic Trendini (Dünya Organik Trendi) iç mekanlar için büyük bir trend olarak dogal görünümlü renklerden biri olan kiremit rengini öne çikartti. Bu renk sicak tonlarin etkisiyle mutlu ve canlandirici hissettiriyor. Bu rahat, özgür ve ikonik havayi seven boho severler, son dönemlerde kiremit renginin dogal cazibesine kapilarak hem organik nevresim takimlari, hem de organik yatak örtüleri ile yatak odalarinin enerjilerini yükseltmekteler.

Ayrica hasir, sisal bitkisi ve diger benzer dokular gibi yipranmis veya organik malzemelerin yaninda gerçekten iyi bir performans sergiliyor. Ecocotton’un renk paletleri arasinda da sikça yer bulan ‘Terra’ rengi 2022 koleksiyonunda da yer aliyor.

‘Gülkurusu’ ile bu yatak odasi renk trendini Ecocotton renk paletine göre uyarladik diyebiliriz. Bunun nedeni, su anda pek çok markanin kirmizidan mora ton skalasinin tamamini kesfetmesidir. Bu yüzden, elbette bu trendi ‘Gülkurusu’ olarak adlandiriyoruz ancak kullanilan bir sürü renk tonu var. Biraz bordo, biraz kestane rengi, biraz erik, biraz siraz ve hatta biraz kuru üzüm tonu var. Eminiz içinde birkaç renk daha vardir. Ancak buradaki mesaj açik: Bu Sonbahar ve Kis yatak odaniz için zengin ve romantik bir hava istiyorsaniz, bunu elde etmenin yolu tüm bu renklerin bir kombinasyonudur.

‘Haki’ modelimi ile en popüler ve sevilen yatak odasi renk trendine geldik. Bu yil boyunca tercih edilen bir tür renk paleti, ancak daha soguk aylarda içinizi isitir. Rahatlik duygusuna sahiptir ve evinizdeki siyah, beyaz, gri ve kahverengi renklere de çok güzel uyum saglar”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile