Nevruz'a PKK karıştı

Nevruz'a PKK karıştı

Güneydoğu'daki Nevruz kutlamaları, PKK mitingine dönüştü.

  Şanlıurfa ' da BDP ' nin dü ; zenlediği ve yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı kutlamalarda sık sık PKK ve Ö ; calan lehine sloganlar atıldı , Ö ; calan posterleri ile ö ; rgü ; tü ; n bayrakları yü ; zleri poşuyla gizlenmiş kişiler tarafından taşındı . Kutlamalarda , zılgıt ve ıslıklar eşliğinde , ' Biji Serok Apo ' ( Yaşasın Başkan Apo ) , ' Dişe diş kana kan seninleyiz Ö ; calan ' , ' Şehit Namırın ' ( Şehitler Ö ; lmez ) ve ' Hü ; kü ; met istifa ' sloganlar atıldı . Etkinliğe , Kandil Dağı ve Mahmur Kampı ' ndan gelen &ldquo ; Barış Grubu&rdquo ; temsilcileri de katıldı . Protokol iç ; in ayrılan bö ; lü ; me oturtulan PKK ' lılar , kalabalık tarafından ' PKK halktır , halk burada ' sloganlarıyla karşılandı .

Van ' da BDP ' nin dü ; zenlediği kutlamalarda Nevruz ateşini , kapatılan DTP ' nin son genel başkanı Ahmet Tü ; rk ile siyasi yasaklı eski milletvekili Aysel Tuğluk yaktı . İkili daha sonra birlikte gü ; vercin uç ; urdu . 40 bin kişinin katıldığı kutlamalarda ' İşgalci TC Kü ; rdistan ' dan defol ' yazılı bir pankart aç ; ıldı . Pankart , 10 dakika sonra bulunduğu yerden indirildi . Kutlamalarda , İtalya ' da ç ; eşitli meslek mensuplarının kurduğu Kü ; rdistan ' a Doğru Barış Derneği ü ; yesi 10 kişilik bir grup da yer aldı . Kutlamaya katılan , kapatılan DTP ' nin son genel başkanı , siyasi yasaklı Ahmet Tü ; rk , Tü ; rk ve Kü ; rt halkını kucaklaştırmak iç ; in ortak bir projeye ihtiyaç ; olduğunu sö ; yledi . Siyasi yasaklı Aysel Tuğluk da &ldquo ; Fiziki soykırım uyguladılar başaramadılar , şimdi siyasi soykırımla karşı karşıyayız&rdquo ; dedi .

Adana ' daki kutlamalarda Ö ; calan lehine sloganlar atıldı , Ö ; calan ' ın posteri aç ; ıldı , konuşmacılar Kü ; rtç ; e konuştu , ç ; ocuklara terö ; ristlerin giydiği kıyafetleri andıran giysiler giydirildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile