Nevruz Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı

Nevruz Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen izinsiz Nevruz gösterisinde teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıya uğrayarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun naaşı Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketi Adana'ya uğurlandı.

Cizre ilçesinde izinsiz Nevruz gösterileri sırasında uzun namlulu silahlarla saldırıya uğralayan 2 polis memuru helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı polislerden Ahmet Toprakoğlu (28) tüm müdahalelere rağmen gece saat 01.35 sıralarında hayatını kaybetti.

Şehit polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun cenazesi sabah erken saatlerde hastaneden alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Hava Filo helikopter pistinegetirilerek düzenlenen törenin ardından helikopterle memleketi Adana'nın Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'ne gönderildi. Silah arkadaşlarının omuzlarında Türk bayrağına sarılı olarak tören alanına getirilen şehit cenazesi törene katılanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Törene katılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı

Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, sözün bitti yerde olduklarını söyledi. Konuşurken zorlanan Emniyet Müdürü Sağlam, 'Sözün bittiği yer. Şehitlik benim izah edeceğim bir şey değil ama, faniler için en yüce mertebedir. Şehidimizin şahadet kokusu geliyor bana. Memleketi için canını verdi. Fedakarlıkların en yücesini yaptı. Bu memleketimiz zor günlerden geçiyor. Ama ben inanıyorum ki bu zor günler aşılacaktır. Bu memleket bütün enerjisini ortaya koyarak bütün bu zor günleriaşacak ve ortaya çıkan sinerjiyle bu memleketin bu güne kadarki kayıpları da telafi edilecektir ' dedi

Duaların okunmasının ardından şehit cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa bindirildi. Tören alanında ambulansa bindirilen şehit cenazesi pistte hazır bekleyen helikopterle memleketine uğurlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile