Nevşehir’De Çocuklar Kendini Keşfedecek

Sabancı Üniversitesi, ‘Kendini Keşfet‘ Projesi ile 11 yılda 10 bin çocuğa ulaştı. Sabancı Üniversitesi öncülüğünde diğer üniversitelerden de öğrencilerin katılımıyla ilköğretim öğrencileri için ‘Kendini Keşfet‘ yaz projeleri başlıyor.

Sabancı Üniversitesi, ‘Kendini Keşfet‘ Projesi ile 11 yılda 10 bin çocuğa ulaştı. Sabancı Üniversitesi öncülüğünde diğer üniversitelerden de öğrencilerin katılımıyla ilköğretim öğrencileri için ‘Kendini Keşfet‘ yaz projeleri başlıyor.

Üniversiteliler, ilköğretim öğrencisi çocuklar için ‘Kendini Keşfet Projesi‘ kapsamında bu yıl yepyeni illerde, köylerde projeler yapacak. 18 Haziran-1 Temmuz 2011 tarihleri arasında Muş’ta, 2 Temmuz-15 Temmuz 2011 tarihleri arasında Nevşehir’de ve 16 Temmuz-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında da Giresun-Şebinkarahisar’da yaz boyunca çalışmalara devam edecek.

Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin, yıl boyunca çeşitli alanlarda sürdürdüğü ‘Toplumsal Duyarlılık Projeleri‘nden biri olarak yürüttükleri ‘Kendini Keşfet Projesi‘ kapsamında ilköğretim öğrencileri ile üniversiteli gençler hayatları boyunca unutamayacakları bir eğitim deneyimi kazanıyorlar. Bu yaz gerçekleştirilecek çalışmalar sonucu Muş, Nevşehir ve Giresun-Şebinkarahisar’da yürütülecek çalışmalar ile 3 ilde toplam 650 ilköğretim okulu öğrencisine ve Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki üstün yetenekli çocuklara ulaşmak, onların özgüvenlerini geliştirmek, kendilerinin farkına varmalarını sağlamak hedefleniyor.

Çocuklara, yaşadıkları şehrin kültürü ile ilişkili olarak kültürel mirası koruma bilinci oluşturma, toplumsal cinsiyet kavramı, Türkiye‘de kadın ya da erkek olmak üzerine drama çalışmaları, insan hakları, el becerisi, müzik ve basın yayın ahlakına dair birçok konuda onların becerilerini ortaya çıkaracak aktiviteler gerçekleştirilecek.

Sabancı Üniversitesi’nden ve farklı üniversitelerden öğrencilerin oluşturduğu takımlar, bu bölgelerde, özellikle sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı olan ailelerin çocuklarına; toplumsal cinsiyet kavramı, Türkiye‘de kadın ya da erkek olmak üzerine drama çalışmaları, insan hakları, resim, el becerileri, sayısal ve sözel beceriler, çatışma-uzlaşma-barış gibi konularda eğitim vermenin yanı sıra, iki yıldır çocuklarda kültürel mirası koruma bilinci ve kültür bilincini geliştirme üzerine kendi illerinden yola çıkarak kültür kavramını anlama ve koruma üzerine çalışmalar yapacak.

ON BİR YILDIR SOLUKSUZ DÜZENLENİYOR

Toplumsal Duyarlık Projeleri, akademik yıl içerisinde devam eden projelerin yanı sıra yarıyıl ve yaz tatillerinde de İstanbul dışında "Kendini Keşfet" başlığı altında yürütüyor.

Kendini Keşfet Projeleri, 2000 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin katılımı ile Mardin, Van, Şanlıurfa, Siirt, Diyarbakır Silvan, Kars-Sarıkamış, Erzurum, Giresun, İzmir-Dikili ve Balıkesir-Ayvalık, Hatay, Sinop ve Ardahan‘da yapıldı. Bu yıl ilk kez Muş’ta, Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde ve Giresun-Şebinkarahisar‘da gerçekleşecek. Kendini Keşfet Projelerine Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra diğer üniversitelerden öğrenciler de başvurabiliyor ve gönüllü olarak katılabiliyorlar.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile