Nevşehir’den Van’a 3 Tır Yardım

Nevşehir’den Van’a 3 Tır Yardım

Van’daki depremlerin ardından düzenlenen kampanya kapsamında toplanan 3 TIR dolusu yardım Nevşehir’den dualarla gönderildi.


Nevşehir Valiliği ve Türk Kızılayı Nevşehir Kan Merkezi öncülüğünde çeşitli kurumlar ile vatandaşlardan toplanan 1 TIR dolusu patatesle, 2 TIR dolusu katalitik soba, battaniye ve çeşitli gıda maddeleri, Nevşehir Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından uğurlandı.

Törene; Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Türk Kızılay Nevşehir Kan Merkezi Şube Başkanı Cengiz Gülen ile birlikte vatandaşlar katıldı. Tören öncesi yardımı götürecek TIR şoförlerini yanına çağıran Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş; bölgede görev yaptığını, şartlarını, yol durumunu bildiğini belirterek gidecekleri güzergah hakkında bilgi aldı. Demirtaş, şoförlere Van’daki depremzedelere Nevşehir halkının selamını götürmelerini, şehre döndüklerinde ise kendisine bilgi vermelerini istedi.

Türk Kızılayı Nevşehir Kan Merkezi Şube Başkanı Cengiz Gülen ise yaptığı açıklamada, 3 TIR dolusu yardım depremzedelerini, ihtiyaçları gözönüne alarak topladıklarını söyledi. Gülen, yardım malzemelerinin bir TIR patates ile birlikte 2 TIR çeşitli gıda malzemeleri, battaniye, katalitik soba gibi temel ihtiyaçları karşılayacak biçimde hazırlandığını da kaydetti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile