Nevşehir'e Yerleşen Depremzedelerden Erkekler İş, Çocuklar Oyuncak İstedi

Nevşehir Genç İşadamları ve Sanayiciler Derneği (GESİAD) üyesi işadamları ve sanayiciler, Van’daki deprem sonrası Ürgüp ilçesine yerleşen depremzede aileleri ziyaret ederek sorun ve isteklerini dinledi.

73 depremzedenin kaldığı mülkiyeti Ürgüp Belediyesi’ne ait olan fakat özel bir şirketçe işletilen Büyük Otel’e gelen işadamı ve sanayicilerden erkekler özellikle inşaat işlerinde geçici süre çalışma , çocuklar oyuncak , anneler ise süt , mama , çocuk bezi gibi isteklerde bulundu .


Vanlı depremzedelerle sohbet edip sorun ve isteklerini dinlemek üzere düzenlenen programa Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız da katıldı .

Yıldız , konuşmasında , Allah’ın böyle büyük acıları bir daha yaşatmaması dileğinde bulundu .


Vanlı depremzedeleri Ensar’a , kendilerini ise muhacire benzeten Yıldız , “Medine halkı Mekke’den göçen muhacirlere evlerini açmış , kendi ailelerinden saymıştı . Peygamber Efendimiz ( sav ) de kendilerini kardeş ilan etmiş ve Medinelilere `Ensar` demişti . Biz de Van’dan gelen kardeşlerimizi Ensar kabul edip , gönlümüzü açtık . Kendilerine her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz . İhtiyaçlarını karşılıyoruz . Ama otelde her gün kalmak biraz zor geliyor . Bunu bizlere ifade ediyorlar . Erkekler inşaat işleri başta olmak üzere çalışmak istiyorlar . Biz de işadamları ve sanayicilerimizle buluşturmak istedik . GESİAD üyeleri geldiler , bizzat karşılıklı konuşacaklar . İnşallah , iyi olacak . ” dedi .


Ziyarete katılan GESİAD Başkan Yardımcısı işadamı Ali Ersan Erdoğan , kendisinin inşaat mühendisi olduğunu belirterek , “Kış sezonu olduğu için inşaat işleri durma noktasında bulunuyor . Üyelerimizle konuşacağız . Farklı alanlarda olsa da işçi arayanları size yönlendirme noktasında yardımcı olmaya çalışacağız . Buraya gelme amacımızda hem sizlerle tanışmak , hem her türlü yanınızda olduğumuzu belirtmek , hem de istek ve sorunlarınızı öğrenerek elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışacağımızı belirtmektir . ” dedi .

Yine işadamlarından inşaat mühendisi ve müteahhit Kemal Pamukçu , kış sezonunda işlerin durma noktasında bulunduğunu , kendi işçilerini de çıkarmak zorunda kaldıklarını belirterek , sezon başlangıcında kendilerine yardımcı olabileceklerini söyledi .


Depremzedeler ise , burada her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını , Valilik ve belediye yetkililerinin her tür sorunlarına çözüm için çalıştıklarını ifade etti .


Kendilerinin çalışmak istediğini belirten depremzedeler , “Burada sabahtan akşama kadar oturmaktan sıkılıyoruz . Böyle oturmaya alışkın değiliz . Genelde inşaat işlerinde çalışıyoruz . Burada da aynı şekilde çalışmak istiyoruz . Bizim yanımıza kadar gelen işadamlarına teşekkür ediyoruz . Yardımcı olacaklarına inanıyoruz . Halkta bize çok samimi ve sıcak davranıyor . Buraya gelerek üzüntülerini belirtiyor , sohbet ediyor , sorunlarımızı dinliyorlar . Belediye Başkanımız sık sık geliyor . Kendilerine çok teşekkür ediyoruz . ” ifadelerini kullandı .








Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile