Nevşehir İl Özel İdaresi, Köy Yolları İçin Çalışmalara Başladı

Nevşehir İl Özel İdaresitarafından, Ürgüp ilçesine bağlı Karain-Karlık-Yeşilöz köy yollarının genişletilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda daha önce 3 metre genişliğe sahip olan 8 km uzunluğundaki yol 10 metre genişletilerek asfaltla

Nevşehir‘in Ürgüp ilçesine bağlı Karain, Karlık ve Yeşilöz köylerine bibirine bağlayan ve daha önce Karayolları yol ağında bulunan 8 km uzunluğundaki köy yolunda genişletme çalışmaları İl Özel İdare ekipleri tarafından sürdürülüyor. 14 Şubat 2010 tarihinde başlayan ve 20 kişilik bir ekiple sürdürülen çalışmalar çerçevesinde, daha önce 3 metre genişliğe sahip olan ve sürücüler için tehşke oluşturan 8 km uzunluğundaki yol, İl Özel İdare ekiplerinin özverili çalışmaları ile 10 metre genişliğe kavuşturulacak.

Mart ayı içerisinde alt yapı çalışmalarının tamamlanması planlanan yolda incelemelerde bulunan Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, burada çalışmalar hakkında Yol Şube Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Kaain, Karlık ve Yeşilöz Köyü muhtarları ile birlikte yolda sürdürülen çalışmaları izlewyen Abdülkadir Tatar, "Bu yol daha önce Karayolları ağında bulunuyordu ve 2010 yılında İl Özel İdare ağına katıldı. Yol safdece 3 metre genişliğinde olduğu için burada ciddi sıkıntılar yaşanıyor ve trafik kazaları meydana geliyordu. Bizlerde bu sorunu çözmek için harekete geçtik ve kış aylarında olmamıza rağmen çalışmalarımızı başlattık. Ekiplerimiz 14 Şubat tarihinden bu yana burada çalışıyor ve Mart ayında alty yapı çalışmalarını tamamlayacağız. Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte de asfalt çalışması yapacağız." dedi.

Yolun ihale edilmesi durumunda yaklaşık 7 Milyon TL‘lik bir harcama yapmaları gerekmesine karşın ihaleye çıkmayarak yolun İl Özel İdare ekipleri tarafından yapıldığını ve bu sayede ciddi bir tasarruf sağladıklarını vurgulayan Tatar, "Eğer bu yolu biz ihale etseydik İl Özel İdare kaynaklarından 7 Milyon TL gibi bir bütçe ayırmamız gerekecekti. Bunun yerine kendi ppersonelimiz ve kendi iş makinalarımızla bu işi yapıyoruz. Şu anda tek masrafımız akaryakıt. Bunun dışında birde asfalt için harcama yapacağız" diye konuştu.

Karlık Köyü Muhtarı Ahmet Örnek ise, İl Özel İdare ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Sürekli girişimde bulunmalarına karşın yollarının yıllardan beri yapılmadığını ancak İl Özel İdare ağına geçmesi ile yolda çalışma başlatıldığını ifade eden Örnek, "Nevşehir Milletvekillerimize, Valimize ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar‘a teşekkür ediyoruz.Bizler yıllardan beri bu yolda bir çok tehlikeler atlattık. Sadece 3 metre genişliği bulunan yolda tek araç bile sor ilerleyebiliyordu" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile