NEVÜ'de 'Finansal Konularda Islam Hukuku Neler Söyler' Konulu Söylesi Düzenlendi

NEVÜ'de 'Finansal Konularda Islam Hukuku Neler Söyler' Konulu Söylesi Düzenlendi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Irfan Kulübü tarafindan baslatilan “Gençlik ve Modern Zaman Söylesileri” serisinin üçüncüsü, “Finansal Konularda Islam Hukuku Neler Söyler” konusu üzerine gerçeklestirildi.

NEVÜ Vali Sinasi Kus Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zülfikar Durmus, Dekan Yardimcilari Dr. Cengiz Günes ve Dr. Mustafa Saglam, bölüm hocalari ve ögrencilerin katilimlariyla düzenlenen programda Ilahiyat Fakültesi Ars. Gör. Hamza Özen, ‘Sanal Ticaret Islemleri, Borsa ve Katilim Bankaciligi’ üzerine konustu.

Seminerde Klasik Islam Hukuku metinlerinde akitler için aranan temel sartlarin yaninda temel ilke ve esaslar ele alindi. Ardindan klasik dönemde ele alinan akitler tanitilip bu akitlerin günümüz sanal ticaret islemleri, borsa ve bankacilik konulariyla baglantisi üzerinde duruldu. ‘Promosyon, vade farki, kâr oranlari, enflasyon, stokçuluk’ gibi güncel ve tartismali konulara da deginen Özen, soru cevap kisminda ögrencilerin sorularini yanitladi. Özen, programin sonunda ögrencileri, akillara takilan sorulari için Ilahiyat Fakültesi’ne davet etti.

Seminer sonunda yapilan çekilisle bir ögrenciye NEVÜ Sezai Karakoç Yasam Merkezi içerisinde bulunan Türkiye Kitabevi’nden kullanilmak üzere hediye çeki, üç ögrenciye kitap seti verilerken, dört ögrenciye ise NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin tarafindan gönderilen kitaplar hediye edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile