NEVÜ'de Japon Tapinaklari Ve Japon Festivali Minyatürleri  Sergileniyor

NEVÜ'de Japon Tapinaklari Ve Japon Festivali Minyatürleri Sergileniyor

Japon Büyükelçiligi tarafindan gönderilen ünlü Japon tapinaklari ile Japon festivallerine ait önemli ögeleri yansitan minyatürler, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dogu Dilleri ve Edebiyatlari Bölümü Japon Dili ve Edebiyati Anabilim Dali Kütüphanesi’nde sergilenmeye basladi.

Japon Kültüründe yasanmis ya da kurgulanmis bir olayin üç boyutlu minyatürü olarak tanimlanan dioramalar, köklü bir geçmise sahiptir. Japon Dili ve Edebiyati Anabilim Dali Kütüphanesi’nde sergilenen dioramalar içinde NEVÜ’ye hediye edilen Kinkaku-ji (Altin Kösk Tapinagi) da bulunuyor. Japonya’nin Kyoto sehrinde bulunan ve bir Budist tapinagi olan Kinkaku-ji, 1994 yilindan itibaren UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde yer aliyor. Kütüphanede sergilenen bir diger maket ise tas ve bronz fenerleriyle ünlü Kasuga-taisha (Kasuga Büyük Tapinagi). Bu tapinak da UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ne dahil edilmistir.

Ayrica Japon festivallerine ait önemli ögeleri yansitan bir minyatür de sergilenen eserler arasinda bulunmakta. Bu minyatür içerisinde, tasinabilir Shinto Tapinagi, geleneksel Japon davulu olan Taiko, maskeler ve fenerler yer almakta olup Japon festivali atmosferi olusturulmustur. Tüm eserler Japon Dili ve Edebiyati Anabilim Dali Kütüphanesi’nde görülebilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile