NEVÜ Mühendislik-Mimarlik Fakültesi'ne Profesör Atamasi Yapildi

NEVÜ Mühendislik-Mimarlik Fakültesi'ne Profesör Atamasi Yapildi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mimarlik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Anabilim Dali’na profesör atamasi yapildi.



Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün üst yönetim organi olan ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin baskanliginda gerçeklestirilen Yönetim Kurulu Toplantisi’nda, Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Anabilim Dali Profesör kadrosuna basvuran Doç. Dr. Mutluhan Akin’in Profesör olarak atamasi yapildi. NEVÜ Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Anabilim Dali’na Profesör olarak atamasi yapilan Prof. Dr. Mutluhan Akin’a yeni unvanlarinin hayirli olmasini dileyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerine basarili çalismalarinin bundan sonra da artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Mutluhan Akin kimdir?

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölümü’nden 1997 yilinda mezun olan Prof. Dr. Mutluhan Akin, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora yapti. 2002-2003 yillari arasinda Hollanda’da International Institute for Geoinformation Science and Earth Observation (ITC) Enstitüsü’nde tezsiz yüksek lisans programini tamamladi. Dr. Akin, 1998-2010 yillari arasinda Ankara’da Iller Bankasi Genel Müdürlügü’nde jeoloji mühendisi olarak çalisti. Prof. Dr. Mutluhan Akin, 2010-2016 yillari arasinda Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Maden Mühendisligi Bölümü’nde Yardimci Doçent olarak görev yapti. 2015 yilinda Doçent unvanini aldiktan sonra, 2016 yilinda Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi’nde çalismaya basladi.

Dr. Akin, üniversitede Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapilari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürlügü görevini de yürütüyor. Prof. Dr. Mutluhan Akin’in baslica arastirma konulari arasinda kaya kütlesi ve kaya malzemesi ölçeginde bozunma ile basta kaya düsmesi olmak üzere kaya sev durayliligi yer almaktadir. Prof. Dr. Akin’in bu konularla ilgili yayinlanmis çok sayida uluslararasi ve ulusal makalesi ile uluslararasi ve ulusal sempozyumlarda sunulmus bildirisi bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile