NEVÜ, Sivas Üniversite Tanitim Ve Tercih Fuari'nda

NEVÜ, Sivas Üniversite Tanitim Ve Tercih Fuari'nda

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ), ikincisi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafindan koordine edilen ‘Üniversite Tanitim ve Tercih Fuari’na katildi.



NEVÜ, üyesi oldugu Anadolu Üniversiteler Birligi tarafindan üniversite adayi gençlerin hem üniversiteleri daha yakindan taniyabilmeleri hem de dogru tercih yapabilmelerine katki saglamak amaciyla 25 Temmuz - 03 Agustos 2022 tarihleri arasinda Amasya, Erzincan, Kirsehir, Nevsehir, Nigde, Kayseri, Malatya, Sivas, Tokat ve Yozgat’ta düzenleyecegi ‘Üniversite Tanitim ve Tercih Fuarlari’ çerçevesinde Sivas’ta üniversite adayi gençlerle bulustu.

NEVÜ Tanitim ve Tercih Standina Yogun Ilgi

Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi Bahçesi’nde düzenlenen tanitim ve tercih fuarinin açilisi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakan Yekbas, Sivas Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Dursun Yildirim, protokol üyeleri ve katilimcilar esliginde gerçeklestirildi.

Açilis sonunda Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi, Inönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin de katildigi fuar alanini ziyaret eden Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakan Yekbas, Sivas Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Dursun Yildirim ve protokol üyeleri, stant görevlilerinden bilgi aldi.

Alaninda uzman personel ile fuarda yerini alan NEVÜ tanitim standina üniversite adayi gençler ve alileri yogun ilgi gösterdi. Standi ziyaret eden üniversite adayi gençler ve ailelerine Nevsehir merkez yerleske ile birlikte ilçelerdeki toplam 8 kampüste; 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Arastirma Merkezi, 57 Ögrenci Kulübü ve 12 Ögrenci Toplulugu bulunan, gelismis akademik ve fiziki alt yapisi, nitelikli akademik kadrosu, genis ölçekli bölüm ve programlari, kendi alaninda Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullari, sosyal tesisleri ve barinma olanaklari hakkinda bilgilendirmelerde bulunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile